5.50 Teno Alto RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie, afwisselende en lichte wandeling.
Vertrekpunt vanaf de ‘kerk’ in Teno Alto. Gaan ‘richting’ Mirador El Baracán (bewegwijzerd). Gaat via ‘asfalt’. In het begin licht stijgend. Voorbij waypoint KP Teno gaat de asfaltweg over in een onverharde weg. Passeren het waterreservoir Balsa de Teno Alto. Bij het eerstvolgende ‘kruispunt’ gaan we een duidelijk, maar geen gemakkelijk, pad op. Gaat over in een breed pad/onverharde weg.

Op het punt waar we een onverharde weg passeren (aan de rechterkant) zien we een duidelijk pad ‘voor’ons. Even later krijgen we echter een straffe daling waar de nodige voorzichtigheid moet worden betracht. Bij waypoint 5.50 geitenpaden raken we het pad ‘kwijt’. Verschillende pogingen gedaan (ook van de ‘onderkant’ waar een wandelsteen was geplaatst) maar wij zijn uiteindelijk ‘richting’ de onverharde weg gegaan. Vanaf de onverharde weg wilden we nog een rondje maken maar een bord ‘privado’ van het Parque Nacional verhinderde dat.

Het 2e deel van de wandeling gaat uitsluitend via onverharde wegen en aan het eind via asfalt. Het laatste gedeelte is (weer) bewegwijzerd tot aan Teno Alto.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Teno Alto, waypoint Teno Alto
Lengte:
6.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en stapzekerheid.

Gewandeld:
21/02/2022
Verbindingen:

Teno Alto (vanaf TF-436)
Bus: geen.
Auto: Teno Alto, waypoint Teno Alto