5.49 Teno Alto RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai maar merendeels heel lastige paden!
Wij zijn vier uur onderweg geweest om de wandeling van iets meer dan 6 km rond te maken. Bijna 2 uur daarvan zijn we ‘gestopt’. ‘Normaliter’ kun je zo’n afstand binnen de twee uur afleggen maar o.a. ‘voortdurende’ alertheid was nodig om het juiste spoor te houden. Een gps is dan o.i. onmisbaar. Eén van de redenen van de alertheid was dat geiten veel sporen maken die (meestal?) wel op hetzelfde pad uitkomen maar niet altijd begaanbaar zijn. Vier poten kunnen zich gemakkelijker verplaatsen dan twee benen!

Het eerste begin tot voorbij waypoint 5.49.1 is gemakkelijk (afalt/onverharde weg). Tot aan waypoint 5.49.2 is het een goed zichtbaar pad. Hier en daar zijn de ‘steunmuurtjes’ (deels) verdwenen waarom extra voorzichtigheid geboden is. Voor hoogtevrezers – bij sommige punten – geen aangenaam pad!
Vanaf waypoint 5.49.2 tot aan de bergkam (een flinke klim) een zeer lastig pad. Er is een pad maar daar is dan alles mee gezegd. Op de Freizeitkarte als ‘ruiterpad’ aangeduid maar dat zijn dan vliegende paarden!

Eenmaal op de bergkam is het leed geleden. Krijgen eerst een onverharde weg die overgaat in asfalt. Passeren nog een Quesería en gaan dan een ‘agrarische’ weg (alleen toegestaan voor geautoriseerd verkeer) op die ons leidt naar Teno Alto.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Teno Alto, waypoint Teno Alto
Lengte:
6.1 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees, stapzekerheid en ‘richtinggevoel’.

Gewandeld:
14/02/2022
Verbindingen:

Teno Alto (vanaf TF-436)
Bus: geen.
Auto: Teno Alto, waypoint Teno Alto