5.47 Teno Alto RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Grafspelonk!

Kort, licht en fraai.
Onze eerste rondwandeling vanaf Teno Alto. Onze eerste kennismaking maakte ons niet onverdeeld gelukkig. Veel bordjes privado el paso. Wel of niet terecht maar je kunt er helaas niet aan voorbij gaan. Dát is ook de reden dat wij deze wandeling een ander tracé hebben gegeven dan dat wij de 1e keer gelopen hebben omdat het pad langs Casa Quemada – met nieuwe bordjes – was afgesloten. In de ‘oude’ bewegwijzering (de tijd van  de wybertjes) is het zelfs als ‘route’ opgenomen! O.i. illegaal en als reden ‘verbouwing’ tot woning. Wel mogen (ver)bouwen dankzij een weg en vervolgens afsluiten is helaas niet ongewoon.

Het eerste deel gaat grotendeels via de bekende Pista’s. Hadden het idee dat voorbij waypoint Finca Respingo een uitzichtpunt was maar óók daar is de weg afgesloten. Oók het eind van de Pista de la Torre is afgesloten. Gaan eerst de bewegwijzerde route op (Camino del Risco) die heel fraai in het landschap ligt. Wijken daarvan af om richting een grafspelonk te gaan. Eenmaal aangekomen zien we twee houten kisten in een spelonk liggen die afgesloten is. Wij vonden het niet bijzonder!

Als we weer op de Pista de la Mulata komen gaan we een pad volgen dat – in het begin – deels parallel loopt met de Pista. Is een mooi gedeelte maar we zijn (de 2e keer) teruggekeerd bij het ‘verbodsbord’ en hebben een alternatief gezocht én gevonden. Tot onze verrassing een duidelijk – niet overal gemakkelijk – pad dat niet vermeld staat op enige – ons bekende – kaart. Komen weer op asfalt en in een scherpe bocht buigt zich een pad af dat langs de Barranco El Hoyo loopt. Ligt fraai in het landschap en goed te volgen. Aan het eind weer op asfalt en zijn dan heel dicht bij ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Teno Alto, waypoint Teno Alto
Lengte:
6.1 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
01/02/2022
Verbindingen:

Teno Alto (vanaf TF-436)
Bus: geen.
Auto: Teno Alto, waypoint Teno Alto