5.46 Las Canteras RW1 (TF-42)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling.
Vertrekpunt TF-42/Calle Las Canteras. Op veel plaatsen langs de TF-42 kun je parkeren maar op dit gedeelte helaas niet. In de directe nabijheid is aan de TF-42 een bushalte (lijn 363). Het hotel waar we geparkeerd hebben is – naar alle waarschijnlijkheid – gesloten.

Eerst een gedeelte via asfalt en dan komen we op een onverharde weg. Gaat over in een pad dat vrij intensief belopen wordt. Als dat niet het geval zou zijn wordt het pad na enige tijd ‘onzichtbaar’. Hebben ook gezien dat braamstruiken zijn verwijderd en/of gesnoeid. Zéker in deze omgeving – na de kortst mogelijke keren – een onneembare hindernis.

Als we ‘op hoogte’ zijn, zijn de hoogteverschillen vrij minimaal (ca. 60 meter). Kunnen genieten van de fraaie uitzichten! In de verte ‘lijkt’ het soms dat je heel dicht langs de ‘afgrond’ moet lopen maar als je dan dichterbij komt is er (gelukkig) genoeg ruimte!.
Als we in de nabijheid van de TF-436 komen kunnen we een ‘afsnijder’ nemen (steilere daling) of doorlopen over en langs de buizen. Voor het laatste hebben we gekozen. Bij de TF-436 hebben we verbinding gemaakt met waypoint 5.18 naar TF-445 wat achteraf niet nodig was geweest…

Gaan nu de Camino Real volgen. In het begin staat een bordje over een pad naar de Barranco de Triano (zie wandeling 5.39 Buenavista del Norte RW3 TF-42)). Hebben we nu niet gezien maar daar zou een mooi uitzichtpunt zijn. Waren destijds niet onder de indruk!
Omdat het de doorgaande (auto) route ‘afsnijdt’ is de daling redelijk pittig. Bij regen kunnen de ingelegde keien o.i. glad worden! Na een aantal keren de TF-436 te zijn overgestoken komen we op een verharde weg die ons leidt naar ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-42, waypoint Bus Las Canteras (TF-42)
Lengte:
6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 250 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
29/11/2021
Verbindingen:

Las Canteras (TF-42)
Bus: TF-42, waypoint Bus Las Canteras (TF-42), lijn 363 haltes 4457/4460
Auto: TF-42, waypoint Las Canteras (TF-42)