5.45 El Palmar RW3 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

(Super)lichte en leuke wandeling.
Vertrekpunt TF-436 bij restaurant, waypoint BusElPalmarTF436. Ofwel eerst langs de TF-436 of een parallel weg (Calle Los Llanitos). Bij waypoint Montana Palmar 1.4 gaan we rechtsaf. Op de kaart aangeduid als ‘onverharde’ weg maar dat komt later! Na 100 meter volgt er nog een ‘aanwijzing’. We kunnen genieten van een mooi landschap. De vreugde wordt enigszins getemperd vanwege opkomende ‘mist’ wolken.

Bij waypoint Mta Del Palmar staat een informatiebord en is het ‘einde’ van de route. Wij zijn doorgelopen en komen, via een redelijk snelle daling over een smal pad, weer op de onverharde weg.
Omdat stijgen ‘gemakkelijker’ is adviseren wij – als het rondje wordt gelopen – eerst het pad te nemen! Aan de ondergrond is duidelijk te zien dat wij niet de eersten waren.

Op de terugweg zijn we naar het informatiepaneel Era del Lomo gegaan. Nog even doorgelopen om te bezien of er nog een ‘verbinding’ te leggen zou zijn met de Calle Los Llanitos. Omdat we het idee kregen dat we over ‘privéterrein’(?) zouden moeten gaan zijn we gestopt en teruggegaan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, waypoint BusElPalmarTF436
Lengte:
3 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
Ruim 100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken (bij rondje Montaña Del Palmar).
Bij heen en terug dezelfde weg: geen opmerkingen.

Gewandeld:
10/02/2020
Verbindingen:

El Palmar
Bus: TF-436, waypoint BusElPalmarTF436, lijnen 355 en 366, haltes 4546 en 4565.
(Lijn 355 gaat vanaf Buenavista del Norte naar Santiago del Teide OF tot Masca. Later moet dan alsnog in Masca de bus naar Santiago del Teide genomen worden mét het risico dat de bus vol is; taxi (laten) bellen is dan noodzakelijk)
Auto: idem