5.43 Las Portelas RW4 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en zeer fraai.
Vertrekpunt is de bushalte, waypoint BusPortelas aan de TF-436. In de directe nabijheid voldoende parkeerruimte. Advies: tégen de wijzers van de klok lopen. De eerste gedeelte tot aan de kerk is een pittige stijging over asfalt! Niet gemakkelijk. Heel snel wijken we (rechts) van de bewegwijzerde route af. Feitelijk een oude 4×4 (auto) weg. Komen uit op de TF-436. Volgen deze heel kort en gaan dan rechts een weg op die min of meer parallel loopt met de TF-436.

Bij de ‘richting’ bordjes van bewegwijzerde routes gaan we linksaf. Tot aan waypoint KP1 Masca krijgen we het flink voor de kiezen. We komen dan op het pad Cumbres de Bolico. Maar met de stijging is het nog niet gedaan! Tot bijna het waypoint Casas de la Cumbre is het op een aantal punten flink stijgen. Gelukkig kunnen we de daling inzetten (op een onverharde weg) maar tegelijkertijd zijn we de fenomenale uitzichten kwijt. Waar we de onverharde weg verlaten krijgen we een pad waar – in het begin – braamstruiken staan. Blijkbaar wordt er gesnoeid of anderszins want wij zien de afgelopen jaren niet veel verandering.

Bij de ‘kruising’ houden we links aan en komen dan op een (duidelijk) bospad. Goed te volgen maar de GPS heeft ‘moeite’ met de plaatsbepaling. Bij waypoint 5.27 is er weer een schitterend uitzichtpunt! Nu krijgen we een ‘echte’ daling door het bos tot aan de Pista Monte Del Agua. Voor ‘slappe’ knieën niet aangenaam!
Eenmaal op Pista krijgen we aan het eind van de wandeling weer schitterende uitzichten!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, Las Portelas, waypoint BusPortelas
Lengte:
12.2 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
28/01/2020
Verbindingen:

Las Portelas TF-436
Bus: TF-436 bij waypoint BusPortelas, lijnen 355 en 366, haltes 4562 en 4549.
Auto: TF-436, idem