5.41 La Tierra del Trigo h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht en zeer fraai! Stapzekerheid belangrijk én wandelstokken ‘vereist’. Waterval(len)!?
Vertrekpunt aan het einde van de TF-423 bij Hotel Rural Finca la Hacienda en de Ermita Nuestra Senora de Lourdes. Grote parkeerplaats!
Korte wandeling die veel biedt maar de paden kunnen in déze omgeving (zeer) glad zijn.

Twee waypoints ‘geen pad’ geplaatst. Op een kaart vermeld als camino/sendero maar ‘dicht’ gegroeid en/of verdwenen. Geen uitzondering in dit gebied waar de bramen welig groeien. Gelukkig wordt ons pad ‘gebruikt’ en daarom – met enige voorzichtigheid – goed begaanbaar. Komen nog even op een 4×4 (auto) weg en gaan dan een pad op dat naast de Tubería ligt. Omdat het water regelmatig over de randen ‘klotst’ is het soms ‘nat en glad’. Ligt heel mooi in het landschap.
Waterval Tierra del Trigo

Plotsklaps houdt de Tubería op en spreidt het water zich uit over de rotsen. Of dít de waterval is weten we niet omdat op de OSM-kaart 4 watervallen zijn ingetekend op een afstand van tussen de 200 en 300 meter vanaf waypoint 5.41.1 ‘water’val. Wij zijn nog ca. 50 meter afgedaald maar wij vonden het niet verantwoord verder te lopen. Weten nu niet of het mogelijk is de watervallen te bereiken.
Vinden het bijzonder dat de waterleiding feitelijk in het niets verdwijnt. En dat op een eiland waar het water schaars is.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-423, Hotel Rural Finca la Hacienda, waypoint La Tierra Del Trigo
Lengte:
2.9 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken ‘vereist’ en niet bij (na) regen.

Gewandeld:
11/12/2019
Verbindingen:

La Tierro Del Trigo TF-423
Bus: geen
Auto: TF-423, waypoint La Tierra Del Trigo