5.39 Buenavista del Norte RW3 (TF-42)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling.
Vertrekpunt is het busstation van Buenavista Del Norte. In de directe nabijheid is voldoende parkeerplaats. Gaan eerst een rondje om de fraaie kerk van Buenavista del Norte maken en volgen daarna – zo goed als mogelijk – de route Centro Histórico – Playa Las Arenas (2.7 km). Je waant je dan niet in Buenavista del Norte te zijn!

Komen op de TF-445 en gaan dan na ca. 50 meter rechtsaf een onverharde weg op. Bij waypoint 5.04 deur haakje omhoog (zie beschrijving bij 5.04 Buenavista del Norte RW1) gaan we door een ‘nauwe’ deur en krijgen dan een smal pad van ca. 50 meter lengte. Kunnen ons ‘vasthouden’ aan de waterleidingbuis. In dit gebied zijn ook ‘mountainbikes routes’ gemaakt (zie eveneens wandeling 5.04) maar wij maken gebruik van de ‘oude’ verbindingen. Passeren nog een kennel (?) waar honden zeer stevig tekeer gaan. Het pad is ingelegd met keien maar niet gemakkelijk te lopen. Gezien de begroeiing wordt er weinig gelopen maar er zijn (gelukkig) weinig of geen braamstruiken!

Komen op de TF-436 waar we de Camino Real gaan volgen. In het begin staat een bordje over een pad naar de Barranco de Triano. Daar zou een mooi uitzichtpunt zijn. Waren niet onder de indruk!
Omdat het doorgaande (auto) route ‘afsnijdt’ is de daling redelijk pittig. Bij regen kunnen de ingelegde keien o.i. glad worden! Na een aantal keren de TF-436 te zijn overgestoken komen we op een verharde weg die ons leidt naar ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Buenavista Del Norte, waypoint BuenavistaParkBus OF waypoint TF-445 Buenavista
Lengte:
7.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken aanbevolen. Zónder extra rondje ca. 7.1 km.

Gewandeld:
03/04/2019
Verbindingen:

Buenavista Del Norte (TF-42)
Bus: busstation, waypoint BuenavistaParkBus
Auto: in nabijheid busstation OF waypoint TF-445 Buenavista