5.38 Erjos RW7

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai.
Vertrekpunt bushalte t.o.v. de kerk. Voldoende parkeerplaats langs de TF-82. Komen op de bewegwijzerde route richting Los Silos maar gaan vrij snel rechtsaf een onverharde weg op. Maar de ‘weg’ blijkt meer op een pad te lijken. Als er niet gelopen zou worden groeit zo’n pad binnen de kortst mogelijke keren dicht vanwege bramen en bremstruiken.

Maar het ‘pad’ gaat over in een échte onverharde weg en later verschijnt het asfalt! Tot aan de TF-82 een rustige stijging. Na de TF-82 komt een pittig gedeelte (over asfalt). We verlaten de Pista Agricola El Guirre en komen dan op een bewegwijzerde SL route van de gemeente El Tanque. Alle SL-routes van deze gemeente worden niet of nauwelijks onderhouden. Bij waypoint Galeria Flora is het pad erg smal geworden vanwege bramen etc. [in 2022 geheel opgeschoond] We lopen dan in de Barranco El Guirre. GPS wijkt enigszins af vanwege o.a. bladerdek maar het pad wijst zich vanzelf. Als we uit de Barranco komen, komen we weer in open gebied en gaan richting San José de Los Llanos.

Steken de TF-373 over, daarna de TF-375A en krijgen nu, via asfalt, een pittige klim maar gelukkig gaat de weg over in een onverharde weg en is het vrijwel gedaan met de stijgingen. Maken een rondje rondom de Balsa de Los Partidos en lopen langs Hotel Rural Partidos (auto’s geparkeerd maar geen teken van leven). Bij waypoint BusFleytas gaan we – na 100 meter – links een pad/onverharde weg op die in 2021/22 geheel is opgeschoond.

Het laatste stuk naar Erjos is weer bewegwijzerd en ligt mooi in het landschap!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
10.7 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
30/03/2019
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82, waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: TF-82, idem

Downloads