5.37 Buenavista del Norte RW2 (TF-42)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling.
Vertrekpunt is het busstation van Buenavista Del Norte. In de directe nabijheid (zelfs op het terrein) is voldoende parkeerplaats. Gaan eerst een rondje om de fraaie kerk van Buenavista del Norte maken en volgen daarna – zo goed als mogelijk – de route Centro Histórico – Playa Las Arenas (2.7 km). Geen officiële nummering maar het is een SL (=plaatselijke) route.

Bij de Ermita de la Visitation gaan we een pad op dat naar de zee leidt en langs het immense golfterrein loopt. Mooi uitzichtpunt bij de Mirador de Los Banqueros. Maken nog een uitstapje naar een plaats waar vissersboten liggen. Er is wel een waarschuwingsbord geplaatst voor vallend gesteente! Het pad langs de zee is ingelegd met keien. De zee beukt behoorlijk op de rotsen!
Bij het gemeentelijk zwembad begint de Playa de Las Arenas. Nodigt niet uit voor zwemmen!

Tot onze aangename verrassing loopt het pad feitelijk door en komt er een 2e strand Playa El Fraile maar ook dit strand nodigt niet uit tot zwemmen. Onderweg zijn er verschillende toegangspaden naar de zee. Wilden tot het eind van het pad lopen maar vlak voor het einde is een verbodsbord geplaatst!

Wij hebben er een rondwandeling van gemaakt (vanaf waypoint Playa El Fraile asfalt). Is prima te lopen. Het spreekt voor zich dat de zee-wandeling ook heen -en terug kan worden gelopen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Buenavista Del Norte, waypoint BuenavistaParkBus
Lengte:
8.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
225 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Pad naar zee kan glad zijn (bij én na regen).

Gewandeld:
27/03/2019
Verbindingen:

Buenavista Del Norte
Bus: busstation, waypoint BuenavistaParkBus
Auto: idem