5.36 El Palmar RW2 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte, korte en zeer mooie wandeling!
Vertrekpunt in de nabijheid van de toegangsweg naar Teno Alto/Los Bailaderos waar parkeerruimte én een bushalte is.
Gaan de bewegwijzerde route richting Teno op die deels parallel loopt met de ‘auto’ route naar Los Bailaderos. Kort uitstapje naar de Area Recreativa Los Pedregales gemaakt. Komen dan op een ‘beton’ weg met weinig hoogteverschil. Ligt fraai in het landschap! Een aantal keren is het mogelijk een verbinding te maken met de TF-436.

Komen heel kort op ‘asfalt’ en gaan dan rechts een pad/onverharde weg op. We blijven genieten van de fraaie omgeving. Weer even op asfalt en dan komen we opnieuw op de bewegwijzerde wandeling PR TF-59 richting Las Portelas. Is een redelijk straffe daling naar de Barranco Del Valle de El Palmar. Bij waypoint BusPortelas steken we de TF-436 over en volgen de bewegwijzerde route richting Las Lagunetas. Gaan langs de Ermita Del Señor de la Cruz die in 1992 in ingewijd.

Snijden bijna de TF-436 en vervolgen onze route – over asfalt – richting El Palmar. Wijken van de route af en gaan links een onverharde weg op die ons leidt naar de bushalte en parkeerplaats aan de TF-436.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, waypoint BusElPalmarTF436
Lengte:
6.5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/03/2019
Verbindingen:

El Palmar
Bus: TF-436, waypoint BusElPalmarTF436, lijnen 355 en 366, haltes 4546 en 4565.
(Lijn 355 gaat vanaf Buenavista del Norte naar Santiago del Teide OF tot Masca. Later moet dan alsnog in Masca de bus naar Santiago del Teide genomen worden mét het risico dat de bus vol is; taxi (laten) bellen is dan noodzakelijk)
Auto: idem