5.33 Erjos RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bushalte t.o.v. de kerk. Voldoende parkeerplaats langs de TF-82. Zeer zware maar fraaie wandeling (bij helder weer). Wij vertrokken met mooi weer maar ca. 6 km vóór het einde begon het te regenen. We verbazen ons telkens weer over de plotselinge weeromslag. Regenkleding in de rugzak is zéker geen luxe!

De eerste 2.5 km gaan door ‘open’ gebied. Fraaie uitzichten! Dan komen we weer in het ‘bos’. Vrijwel geen uitzicht maar een ‘bos’ wandeling heeft ook aantrekkelijke kanten omdat het meestal ‘lekker’ loopt. Bij uitzichtpunt 5.27 genieten we nog van het mooie weer!
Dalen dan af naar de Pista Monte Del Agua. Prima te volgen en te lopen pad. Eenmaal op de Pista Monte Del Agua stappen we over op de Pista Las Calabaceras. Maakt(e) onderdeel uit van de ‘oude’ wybertjes bewegwijzering. Voor ons was het de 1e aangename kennismaking met de Pista. Mooie uitzichten maar de lucht begint dicht te trekken. Even later overgaand in lichte regen en daarna in échte regen. De GPS heeft soms moeite met de plaatsbepaling vanwege het bladerdek maar nu waren we er blij mee!

Komen op de bewegwijzerde route vanaf Los Silos en kunnen we opnieuw genieten van de uitzichten. Maar de wolken én de regen beletten ons dat. Bij een informatie paneel zijn we weer op de Pista Monte Del Agua die langzaam stijgt richting Erjos. Zijn wel blij dat we nu niet hoeven te dalen over smalle paden. Kunnen heel glad zijn. Bij de masten kunnen we naar beneden maar we kiezen voor de ‘veilige’ route en gaan rechtdoor en komen dan weer op de héénroute.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
16.4 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
18/02/2019
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82, waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: TF-82, idem

Downloads