5.32 Portela Bajo RW1 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar maar fraai. Vertrekpunt de bushalte aan de TF-436. Voldoende parkeerruimte. Steken de TF-436 over en gaan een ‘agrarische’ verharde weg (verboden voor ander verkeer) op richting Mirador de Baracán. Is een redelijke stijging. De stijging wordt steviger als we de ‘paden’ betreden. Tot aan de Mirador uitstekend begaanbaar en mooie uitzichten.

Vervolgens onze route met PR TF-51. Is geen gemakkelijk pad. We hebben geen hoogtevrees gehad maar we kunnen ons voorstellen dat je op deze bergkam hier wel last van kunt hebben. De eerste kilometers gaan door ‘open’ gebied en bieden fenomenale uitzichten.
Langzamerhand komen we in het ‘bos’ en is het met de uitzichten gedaan. Krijgen nog even ‘open’ gebied maar dan komen we écht in het bos. Prima paden maar de GPS heeft soms moeite met de plaatsbepaling. Niet voor de eerste keer in dit gebied. Vervelend is dat maar over het tracé behoeft geen twijfel te bestaan.

We komen weer uit op de Pista Monte Del Agua. Op deze Pista is het bijna (altijd) prijs: de GPS wijkt af! Hebben deze Pista al een aantal keren (deels) gelopen en elke keer gaat het ‘fout’!
Gaan de Pista af en komen op een fraai sterk dalend pad (PR TF-52.2). Passeren Las Lagunetas. Even verder wijken we af van de bewegwijzerde route door te kiezen voor een (half) rondje. Ligt mooi in het landschap maar er is een tussen gedeelte ‘overwoekerd’. Met enige voorzichtigheid goed te lopen. Hebben het idee dat de ‘oorspronkelijk’ onverharde weg (officiële Topo kaart Spanje) door ‘eigenaren’ is ‘afgezet’. Komt meer voor.
Uiteraard kan gekozen worden het ‘half’ rondje niet te maken!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, waypoint BusPortelaBajoTF436
Lengte:
13.9 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (glad in het bos).

Gewandeld:
11/02/2019
Verbindingen:

Portela Baja (TF-436)
Bus: waypoint BusPortelaBajaTF436, lijnen 355/65/66, haltes 4547 en 4564 (El Baden).
Auto: idem