5.31 Erjos RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bushalte t.o.v. de kerk. Voldoende parkeerplaats langs de TF-82. Fraaie en lichte wandeling (bij helder weer). Grotendeels bewegwijzerd. Omdat we heel vroeg vertrokken (ca. 8 uur) was de ondergrond nog bevroren en waren plassen met ijs bedekt! Zelfs had zich een ijspiek gevormd onder een lekkende kraan. Heel bijzonder!

Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door open gebied en we gaan ook langs de bekende ‘meertjes’ die bijna droogvallen. Daarna zetten we een flinke stijging in. Komen op de ‘bergkam’ met fraaie vergezichten maar we verdwijnen helemaal in het bos. Een goed herkenbaar pad waar veel gelopen wordt. Redelijk straffe daling.

Komen op de Pista Monte Del Agua en gaan weer licht stijgen ofwel ‘vals plat’. Langzamerhand krijgen we meer ‘uitzicht’. Het is ons opgevallen dat de (Garmin) GPS op deze Pista – ook bij vorige wandelingen – in de ‘war’ raakt. Aan- en uitzetten helpt wel maar dat is niet de bedoeling van een GPS! Vanaf het uitzichtpunt 5.26 is de Pista ook geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Voordat we de Pista verlaten maken we nog een uitstapje naar een uitzichtpunt. Heen én terug totaal ca. 700 meter. Zéker de moeite waard. Gaan dan met ‘trappen’ ,via een bewegwijzerd pad,  naar onze eindbestemming. Ook een fraai stuk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (glad in het bos).

Gewandeld:
09/02/2019
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82, waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: TF-82, idem

Downloads