5.28 Los Carrizales RW2 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Extreme wandeling. Reden het totaal hoogteverschil (ruim 1100 meter) en een aantal keren omlaag en omhoog. Echter adembenemend (bij helder weer). Niet bij regen en stapzekerheid ‘vereist’.

We vertrekken vanaf de overkant van de bushalte Los Carrizales. Tot aan Los Carrizales Bajo bewegwijzerd als PR TF-51.1; Calle Carrizal Alto is het eind/beginpunt van deze bewegwijzerde wandeling. Op het punt waar het pad ‘Taburco’ begint gaan we rechtsaf  een pad op dat door een hek is afgesloten. Aan de zijkant van het hek is een ‘pad’ gemaakt.

Komen dan op het pad ‘Taburco’ wat ‘bewegwijzerd’ is door de wybertjes. Ligt heel fraai in het landschap maar is een zeer zware klim tot aan het ‘kruis’. Voorbij het ‘kruis’ krijgen we – in het begin – een zeer straffe daling maar het pad is goed te volgen met inachtneming van de nodige voorzichtigheid. Na waypoint KP1 Teno komen we op een onverharde weg. Lopen door het piepkleine dorp Teno Alto (Los Bailaderos) waar genoeg gelegenheden zijn om de inwendige mens te versterken.

Vanaf Teno Alto gaan we richting El Palmar (PR TF-57, Callejon de Teno). Is een afdaling met flinke stijgingen! Uitzichten zijn weer heel mooi. In El Palmar zetten we koers richting Mirador de Baracán. Is ook een ‘wybertjes’ pad. Bij de Mirador gaan we de PR TF-51 op en lopen nu over de bergkam met opnieuw fraaie uitzichten. Gaan rechtsaf de PR TF-51.1 richting Los Carrizales op. Is – naar onze mening – een bestaand pad dat ‘opgeschoond’ etc. is. Staat op geen enkele – ons bekende – kaart. Dit gedeelte tot aan de TF-436 ligt bijzonder mooi in het landschap: adembenemend!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Carrrizales, waypoint BusLosCarrizales
Lengte:
14.3 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
Ruim 1100 meter (totaal)
Zwaarte:
Extreem
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, harde wind en mist. Stapzekerheid!

Gewandeld:
04/02/2019
Verbindingen:

Los Carrizales TF-436
Bus: Halte TF-436 bij afslag Carrizal, waypoint BusCarrizales lijn 355, haltes 4560 en 4551
Auto: waypoint Carrizal OF bushalte