5.27 Las Portelas RW3 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte, waypoint BusPortelas aan de TF-436. In de directe nabijheid voldoende parkeerruimte. Middelzwaar; mooie wandeling. Advies: tégen de wijzers van de klok mee. De eerste km is een stijging van ca. 100 meter over het asfalt. Met name het 1e gedeelte (tot aan de kerk) is niet gemakkelijk. Bij Alberque de Bolico kunnen we de weg volgen of de bewegwijzerde route. Maakt geen verschil!

Kiezen ervoor niet de Camino Real (= bewegwijzerde route) te nemen omdat het geen gemakkelijk pad is. Daarom de (on)verharde weg. Stijging is dan meestal ‘aangenamer’ maar daarvoor moeten wel extra meters worden gemaakt! Ligt fraai in het landschap. We ‘snijden’ de bewegwijzerde route en gaan daarna links een pad op. Prima pad maar er groeien wel braamstruiken. Voorzichtigheid geboden!
Komen dan in een ‘donker’ bos maar bij waypoint 5.27 is een zeer fraai uitzicht! Verderop komen we in de Barranco de Blas. Gemakkelijk pad ondanks een enkele gevallen boom over het pad.

Komen uit op de Pista Monte de Agua. Zou een langzame daling moeten zijn maar in het begin is het een langzame stijging. In het begin weinig of geen uitzicht maar hoe dichter we bij Las Portelas komen hoe fraaier het uitzicht. Het landschap ziet in de loop van de dag heel anders uit dan in de vroege morgen. Tegenover de bushalte staan twee bankjes waar het goed toeven is.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, Las Portelas, waypoint BusPortelas
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
01/02/2019
Verbindingen:

Las Portelas TF-436
Bus: TF-436 bij waypoint BusPortelas, lijnen 355 en 366, haltes 4562 en 4549.
Auto: TF-436, idem