5.25 Erjos RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bushalte t.o.v. de kerk. Voldoende parkeerplaats langs de TF-82. Zeer fraaie middelzware wandeling (bij helder weer). Volgen eerst een bewegwijzerde route tot aan de ‘masten’ en gaan linksaf een pad op. Ligt fantastisch in het landschap. Niet het meest gemakkelijke pad maar het uitzicht vergoedt alles!

Bij een ‘kruis’ punt gaan we het bos in en krijgen een goed begaanbaar pad met weinig hoogteverschil. Komt uit op een onverharde weg die loopt tot aan Casas de la Cumbre. Vanaf dat punt kunnen we genieten van een heel fraai landschap en hebben o.a. zicht op de weg naar Masca. Maken nog een uitstapje naar de Pico la Mesa. Het eind van het uitstapje is niet geschikt voor hoogtevrezers!
Krijgen een (korte) straffe daling en komen dan op een onverharde weg (richting Erjos) met weinig hoogteverschil. Aan de rechterkant regelmatig fraaie uitzichten.

Verlaten de onverharde weg en komen voor de 2e keer op een pad met een straffe daling. Bij nat weer kan de ondergrond spekglad zijn! Het pad gaat over in een onverharde weg. In de bekende meertjes staat heel weinig water! Lopen nu op de Camino El Guanche. Steken de TF-82 over en zien tot onze verrassing aan een paal een ‘wybertje’ met de beeltenis van een wandelaar met ‘knapzak’. Lopen dan op een ‘oude’ bewegwijzerde route. Maar het is bij één wybertje gebleven…

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
10 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees (bij uitstapje naar Pico la Mesa; h/t 500 meter); niet bij regen.

Gewandeld:
25/01/2019
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82, waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: TF-82, idem

Downloads