5.22 La Tierra Del Trigo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt aan het einde van de TF-423 bij Hotel Rural Finca la Hacienda en de Ermita Nuestra Senora de Lourdes. Grote parkeerplaats! Pittige maar fraaie wandeling! Bij het begin van de route is een informatiepaneel over de PR TF-53.1. Maar we wijken direct (rechtsaf) van de route af en komen op een goed beloopbaar pad dat ‘aansluit’ op de PR TF 53 (Los Silos – Erjos). Schitterende uitzichten (bij helder weer!!).

Is ook het ‘laagste’ punt in de wandeling (ca. 480 meter). Krijgen nu een pittige klim van ruim 500 meter naar Erjos. Voor een groot deel door het bos. Maakt de stijging ietwat aangenamer! In Erjos lopen we door het ‘verstilde’ dorp en houden vervolgens links aan. Komen door een ‘landbouw’ gebied. Niet veel percelen worden nog ‘bebouwd’.

Passeren Galería Del Cubo; zijn dan op een SL-route. Op het punt dat van de SL-route afgaan komen we op een onverharde weg die (opnieuw) door een fraai landschap leidt. Deels ‘gebruikt’ door 4×4 auto’s en/of mountainbikers. De laatsten hebben op verschillende plaatsen ‘afsnijders’ gemaakt. Wanneer het nat/vochtig is, is het onverantwoord deze afsnijders – als wandelaar – te nemen. Het laatste stuk van de wandeling is een zeer stevige afdaling. Bij een natte ondergrond (in dit gebied geen uitzondering!) is het van belang goed op te letten. Bovendien kunnen de vele ‘bramen’ erg vervelend zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-423, Hotel Rural Finca la Hacienda, waypoint La Tierra Del Trigo
Lengte:
11.2 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
675 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en niet bij regen

Gewandeld:
21/01/2017
Verbindingen:

La Tierro Del Trigo TF-423
Bus: geen
Auto: TF-423, waypoint La Tierra Del Trigo