5.21 Las Portelas RW2 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte, waypoint BusPortelas aan de TF-436. In de directe nabijheid voldoende parkeerruimte. Middelzware en mooie wandeling. Ruim 6 km over de Pista Monte del Agua. Een heel langzame klim van ca. 200 meter (= PR TF-52 Erjos – Las Portelas). Eerste gedeelte heeft fraaie uitzichten. Daarna worden de uitzichten beperkt.

Bij waypoint 5.21 kan extra genoten worden van de omgeving. Het pad loopt -volgens de OSM-kaart – nog verder maar wij zijn niet verder gelopen dan het geplaatste waypoint. Waar we de Pista afgaan komen we op een goed pad. Is echter een stevige klim van ca. 200 meter. We lopen nu helemaal in het bos. Dat heeft ook zijn charme.

Het pad komt later in meer ‘open’ gebied en sluit aan op de PR RF-56 (El Palmar – Casas de La Cumbre). Is een heel steile daling maar is o.i. goed te doen. Waar we in ‘open’ gebied komen trekt de lucht, binnen een aantal seconden, helemaal dicht. Onvoorstelbaar snel en weg zijn de uitzichten! Binnen een kwartier regent het flink. Passeren de ‘slaapgelegenheid’ Albergue van het Teno-gebied. Het pad loopt daar parallel langs de weg (niet over de weg; kan aan het eind afgesloten zijn!). De keienweg naar Albergue is ‘versierd’ met een roestig hekwerk met ‘licht’ paaltjes van ca. 30 breed en een meter hoog. Of ze ook (nog) kunnen branden weten we niet.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, Las Portelas, waypoint BusPortelas
Lengte:
11.1 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
30/03/2016
Verbindingen:

Las Portelas TF-436
Bus: TF-436 bij waypoint BusPortelas, lijnen 355 en 366, haltes 4562 en 4549.
Auto: TF-436, idem