5.20 Los Silos RW1 (TF-42)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-42/parkeerplaats in Los Silos. Rondwandeling is een combinatie van gedeelten van bewegwijzerde routes in het Teno-gebied. Zeer zware en fraaie wandeling. Ruim 6 jaar geleden hebben de wandeling 5.11 (Las Portelas – Los Silos) gedaan en exact op hetzelfde punt waren er (weer) wolken én mist. Bij het meest indrukwekkende punt van de wandeling nog geen uitzicht gehad!!

Het eerste gedeelte van de wandeling is bewegwijzerd als PR TF-54 (Los Silas – Las Morades – Monte del Agua) Een heel inspannende klim. Op veel plaatsen is het pad nog volledig in tact en ingelegd met keien. Goed te lopen en te volgen. Heel mooie uitzichten etc. We stappen daarna over op de PR TF-52 en 52.1 (Erjos – Las Portelas en Ramal Las Huertas – El Palmar). De wandeling op de Pista Monte del Agua geeft – in het algemeen – geen bijzondere uitzichten.

Op een aantal punten nog mooier dan de PR TF-54 maar het meest indrukwekkende punt zat weer in de wolken en de mist. Hoe lager we komen hoe meer de wolken wijken. Is een ‘scherpe’ daling maar door de aanleg van het pad is het ons erg meegevallen. Vrijwel aan het eind steken we de TF-42 over en lopen nog langs het ‘kerkplein’ met een informatiecentrum over het Teno-gebied en een fraaie kerk. Zéker doen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-42 Los Silos, waypoint BusLosSilos
Lengte:
14.5 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
800 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
28/03/2016
Verbindingen:

Los Silos TF-42
Bus: Halte bij kruispunt TF-42 en Calle Susana, waypoint BusLosSilos
Auto: TF-42, parkeren in directe omgeving.