5.19 Erjos RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bushalte t.o.v. de kerk. Voldoende parkeerplaats langs de TF-82. Zeer fraaie middelzware wandeling. Uitstapje naar Pico de Gala geeft, bij helder weer, iets extra. Maar is een pittig stukje vanwege het asfalt. Maakt de wandeling bijna een classificatie ‘zwaarder’. Wij hebben gekozen om met de wijzers van de klok mee te lopen. Tot aan de Pico de Gala is het dan 300 meter klimmen. Andersom is het 400 meter klimmen.

Heel mooi landschap bij helder weer! We zijn een aantal keren op de Pico de Gala geweest. Nu hadden we een beetje pech: een opkomende calima zorgde voor ‘wazig’ beeld. De wandeling maakt deels gebruik van verschillende bewegwijzerde routes. Op sommige punten staan informatiepanelen. Het 2e deel van de wandeling laat weer een ander fraai landschap zien.

Daar waar we op de Pista Monte Del Agua komen verdwijnen grotendeels de uitzichten. Er is echter een ‘speciaal’ uitzichtpunt gemaakt. Mooi beeld! Het laatste stuk van de wandeling is weer ‘open’ terrein. We kijken nu op het dorpje Erjos, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
11.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/03/2016
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82, waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: TF-82, idem

Downloads