5.17 Buenavista Del Norte – Los Silos RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is het busstation van Buenavista Del Norte. In de directe nabijheid is voldoende parkeerplaats. Eerst door het oudere gedeelte van Buenavista; langs de begraafplaats en dan langzamerhand richting kust. Alle ‘tussen’ doorgangen zijn (terecht?) verboden gebied omdat er fincas gevestigd zijn. Mooie kustwandeling! Op basis van het OSM kaartmateriaal de route voorbereid. In het gebied lopen echter véél meer paden (van vissers?). Bovendien is de OSM route niet (volledig) juist.

Er is wel een ‘stippen’ route. Met name handig als we weer een rotsformatie moeten oversteken. In het midden staat er dan een stip. We hebben tenminste 5x de route een stuk ‘teruggelopen’ omdat we toch het ‘verkeerde’ pad hadden genomen. De stippen zijn we uiteindelijk kwijtgeraakt. Ofwel het was niet meer nodig ofwel het pad gaat ergens heen waar we niet geweest zijn. Zoiets blijft intrigeren. Wel is het jammer dat de kassen tot (bijna) aan de kustlijn zijn gebouwd. Je kunt er wel achter langs maar het houdt niet over. Het zou wel een mooi project zijn om hier een PR-route van te maken omdat het een mooie rotsige kust is. De zee is meestal behoorlijk in de weer.

Wanneer we de Faro de Buenavista naderen gaat het pad langzamerhand over in een 4×4 weg die we houden tot vlak bij Los Silos. Langs de 4×4 routes is er een aantal mogelijkheden om naar de zee te gaan. Zelfs zijn er een paar ‘strandjes’ die ons niet uitlokken. We passeren in Los Silos óók de begraafplaats en lopen langs het kerkplein waar de inwendige mens versterkt kan worden. Op ruim 100 meter afstand is de bushalte (TF-42). Via de oude verbindingsweg naar San Bernardo komen we op de TF-42 en even later gaan we een trapje op naar de Camino Viejo die ons leidt naar Buenavista Del Norte.

Aan de linkerkant en vóór ons hebben we dan mooi uitzicht op het Teno gebied. In Buenavista lopen we nog een rondje om de fraaie kerk en zijn dan weer heel dicht bij onze eindbestemming. Mede gezien de afstand en het warme weer hebben we de wandeling de classificatie ‘zwaar’ gegeven. Bij ‘bedekt’ weer is het een middelzware wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Buenavista Del Norte, waypoint BuenavistaParkBus
Lengte:
15.6 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees

Gewandeld:
10/04/2015
Verbindingen:

Buenavista Del Norte (TF-42)
Bus: busstation, waypoint BuenavistaParkBus
Auto: in nabijheid busstation
Los Silos (TF-42)
Bus: waypoint BusLosSilos, lijnen 107 en 363, haltes 4469/?
Auto: in nabijheid waypoint BusLosSilos