5.15 Erjos RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Wij beginnen de route vanuit Erjos bij de bushalte/kerk, waypoint Erjos. Het eerste gedeelte van de route is bewegwijzerd als TF-PR 51. Uitstekende bewegwijzering in het Teno-gebied. Een fraai gebied om te wandelen. Wij hadden (plotseling) het weer tegen maar tijdens de wandeling knapte het gelukkig weer op.

Wij passeren Charcas de Erjos. Dit zijn aangelegde meertjes die rond 1950 zijn gemaakt. Voor ons was dit nieuw. Tot het moment van deze wandeling gedacht dat het natuurlijke meertjes waren. Op de route komen we nog meer meertjes tegen. Deze hebben – in tegenstelling tot een aantal jaren – terug – een veel lagere waterstand. Minstens een meter lager.

Na wat bochten komen we weer op de TF-82 en passeren het restaurant Fleytas. Even verder gaan we links een betonweg op en gaan naar beneden en weer naar boven en komen uit bij Los Partidos. Bij Los Partidos is een museum: Ecomuseo El Tanque.
Vanaf dat punt is de route weer bewegwijzerd tot aan Erjos (PR TF-51). Een bijzonder fraai landschap. Veel bloemen staan op het punt uit te komen! Een korte, lichte en heel mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos bij bushalte/kerk, waypoint Erjos
Lengte:
5 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
160 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/01/2013
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82 bij kerk, waypoint BusErjos, lijnen 325, 392 en 460, haltes 4668 en 4697
Auto: idem

Downloads