5.14 Masca RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling is samengesteld uit een aantal wandelingen. Vanuit Masca hebben wij een rondwandeling gemaakt omdat dit qua logistiek het meest gemakkelijk is. Bovendien is het, ondanks het feit dat langs de TF-436 gelopen moet worden, een zeer fraaie wandeling. Vertrekpunt is de parkeerplaats bij Masca. Voor 10 uur is er voldoende parkeerruimte. Eerst een kort stuk langs de TF-436 en dan gaan we rechtsaf een (bewegwijzerde, PR TF-59) route op richting het uitzichtpunt Cruz de Hilda.

Daar blijven we de bewegwijzering volgen tot de bergkam (waypoint KP1 Masca). Prachtige uitzichten op het landschap. Eenmaal op de bergkam gaan we richting Mirador de Baracán.  Na korte tijd gaan we linksaf richting Los Carrizales. Bij waypoint BusCarrizales steken we de TF-436 over en volgen we de PR TF-51.1 Bij waypoint Carrizales gaan we een (breed) pad op. Bij een huis gaan we dit pad verlaten om af te dalen naar de vallei. Vanaf dat punt is het belangrijk even de tijd te nemen. Er is een, met wandelstenen, gemarkeerd pad maar op het eerste gezicht niet goed zichtbaar (van beneden naar boven wijst het zich ‘vanzelf’).

We komen uit op een onverharde weg en bij waypoint ?CruzHilda zou zich een pad moeten afsplitsen naar Mirador Cruz de Hilda. Zowel hier als ‘boven’ hebben wij meerdere malen naar dit pad gezocht maar niet gevonden. Daarom nog even de 4×4 weg volgen en aan het eind komen we weer op de TF-436. Bij het waypoint Cruz de Hilda weer terug op de bewegwijzerde route en vanaf Vica het laatste stuk via de TF-436 naar Masca.
Samenvattend: zeer mooie wandeling met een aantal gedeelten langs de TF-436.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, waypoint Masca
Lengte:
8.7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
06/06/2019
Verbindingen:

Masca TF-436
Bus: TF-436; in Santiago del Teide is het mogelijk over te stappen op een mini-bus richting Masca, lijn 355. Op de terugweg kan busje al vol zijn. Dan alsnog taxi regelen.
Auto: TF-436, parkeerplaats bij Masca (uiterlijk 10.00 uur aanwezig: voldoende parkeerplaats)

Downloads