5.13 Los Carrizales RW1 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware wandeling. Reden het totaal hoogteverschil (ruim 800 meter) en een aantal keren omlaag en omhoog. Echter adembenemend (bij helder weer). Niet bij regen en stapzekerheid ‘vereist’.

We vertrekken vanaf de overkant van de bushalte Los Carrizales. Tot aan Los Carrizales Bajo bewegwijzerd als PR TF-51.1; Calle Carrizal Alto is het eind/beginpunt van deze bewegwijzerde wandeling. Op het punt waar het pad ‘Taburco’ begint gaan we rechtsaf  een pad op dat door een hek is afgesloten. Aan de zijkant van het hek is een ‘pad’ gemaakt.

Komen dan op het pad ‘Taburco’ wat ‘bewegwijzerd’ is door de (oude) wybertjes [wandelaar met knapzak]. Ligt heel fraai in het landschap maar is een zeer zware klim tot aan het ‘kruis’. Voorbij het ‘kruis’ krijgen we – in het begin – een zeer straffe daling maar het pad is goed te volgen met inachtneming van de nodige voorzichtigheid. Na waypoint KP1 Teno komen we op een onverharde weg.

Bij waypoint KP Teno gaan we rechtsaf en komen op de bewegwijzerde wandeling PR TF-51 richting Mirador de Baracán. In het begin een flinke stijging via trappen. Lopen dan even door het bos en daarna komen we in open gebied. Als we aan de afdaling beginnen tot aan Baracán komen we in heel ‘ruig’ gebied met opnieuw heel mooie vergezichten. De afdaling is niet zo gemakkelijk. Stapzekerheid is belangrijk. Bij Mirador de Baracán steken we de TF-436 over en vervolgen de PR TF-51 tot aan waypoint La Cumbre. Ook dit gedeelte is zeer fraai.

Gaan rechtsaf de PR TF-51.1 richting Los Carrizales op. Is – naar onze mening – een bestaand pad dat ‘opgeschoond’ etc. is. Staat op geen enkele – ons bekende – kaart. Dit gedeelte tot aan de TF-436 ligt bijzonder mooi in het landschap: adembenemend.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Carrizales, waypoint Carrizales (auto) of bushalte TF-436 afslag Los Carrizales, waypoint BusLosCarrizales
Lengte:
10.2 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, harde wind en mist. Stapzekerheid.

Gewandeld:
04/02/2019
Verbindingen:

Los Carrizales TF-436
Bus: Halte TF-436 bij afslag Los Carrizales, waypoint BusLosCarrizales, lijn 355, haltes 4560 en 4551
Auto: parkeren bij waypoint Carrizales OF bushalte