5.12 Los Carrizales Alto (TF-436)– Abache h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In het Teno-gebied hebben we drie wandelingen op of langs de bergkam gemaakt (Guerguespad, 5.24; Mirador Cruz de Hilda, 5.10) en deze wandeling. Wij zetten deze wandeling op de eerste plaats van deze drie wandelingen. Redenen: relatief kort; weinig hoogteverschil en prachtige vergezichten aan meerdere kanten. Met de auto vertrekken we vanaf de eerste scherpe bocht naar rechts richting Los Carrizales. Dit is op ca. 240 meter afstand van de TF-436 waar bij de T-kruising een bushalte is.

Vanaf de bushalte is de route ca. 5 km (h/t). In 2017 hebben we de wandeling opnieuw gelopen. Blijft één van de mooiste wandelingen!! Direct voorbij het gebouw aan de linkerkant begint een relatief breed pad. Geschikt voor 4×4 auto’s. Wel staat er aan het begin van het pad een paaltje om ongewenst verkeer te weren. Het pad is gemakkelijk te volgen. Ook voor dit pad geldt dat het hebben van hoogtevrees een belemmering kan zijn. Bovendien kán het hard waaien zodat het gevoel ontstaat dat je van het pad kunt waaien!

Zowel op de heen- als terugweg is het heerlijk genieten van de uitzichten. Ook op deze route komen we aan het eind op een glooiende helling waarop een verlaten en vervallen woning staat. Ook hier is in het verleden ‘landbouw’ bedreven. De route naar de ‘woning’ is bewegwijzerd met wandelstenen. Bij de vervallen woning zijn we midden over de ‘dorsplaats’ nog doorgelopen. Aan de ondergrond is te zien dat wij niet de enigen zijn. Bij een fraai uitzichtpunt, tegelijk het einde van deze wandeling, hebben we een waypoint gezet.
Op de terugweg zagen we bijna aan het eind dat er ook een pad ‘omhoog’ ging (op ca. 25 meter afstand van het pad dat we op de heenweg waren gelopen).
Dit pad kwam uit op een ‘privado’ terrein waar een huis staat met een gebouwtje waarin Maria geduldig wacht op de jaarlijkse processie. Een trotse eigenaar liet ons dat allemaal zien (2012) met het aanbod van een glas wijn. Dat is gastvrijheid wat wij al eerder zijn tegengekomen op onze wandelingen in Tenerife.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Carrizales, waypoint Carrizales (auto) of bushalte TF-436 afslag Los Carrizales, waypoint BusLosCarrizales
Lengte:
5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
260 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Bij/na regen sommige gedeelten glibberig; geen hoogtevrees

Gewandeld:
07/03/2017
Verbindingen:

Los Carrizales TF-436
Bus: Halte TF-436 bij afslag Los Carrizales, waypoint BusLosCarrizales, lijn 355, haltes 4560 en 4551
Auto: waypoint Carrizales OF tegenover bushalte Los Carrizales