5.06 Masca met boottocht (vanaf 2021 alleen met gids?)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De Masca kloof is – naar onze mening – hét voorbeeld van de waarde van schattingen van de duur van wandelingen. Wij hebben over ca 5 km, inclusief pauzes en lunch, bijna 6 uur gewandeld. ‘Echte’ wandelaars (veelal jonger!) doen over de heen- en terugweg ook ca. 6 uur! Zo’n groot verschil geldt niet alle wandelingen maar de door ‘ons’ opgegeven duur komt wel overeen met ‘onze’ werkelijkheid! Tickets kun je op verschillende plaatsen in Masca kopen. Ook in Los Gigantes waar de boot aankomt. Het is mogelijk bij de haven een taxi te nemen. Als je daar een ticket koopt wordt de taxi zelfs ‘even’ geregeld. Het ‘voordeel’ van het kopen van een ticket in Los Gigantes is dat je dan zeker bent van vervoer terug.

De afstand van de route is bijna in elk boekje verschillend. Het gaat van 5.5 tot 8.5 km. Onze indruk is dat het maximaal 5 km is. We baseren ons mede op de cijfers die op de stenen gezet zijn. Na elke 100 meter werd het getal hoger! De GPS biedt geen uitkomst omdat deze, tijdens de route, volledig op hol is geslagen. Regelmatig was er geen signaal. Zelfs aan de kust kreeg hij het niet goed voor elkaar de plaats te bepalen. Op de aanlegsteiger, die een klein stukje in zee steekt, was het eindelijk zover: een goede plaatsbepaling! De route van de boot tot aan de bushalte van Los Gigantes hebben wij ook op de website geplaatst.

En nu de route zelf! In het allereerste begin gaat het nog van een ‘leien’ dak. Maar dan begint het! Een heel moeilijk te belopen pad. Tot op heden staat dit pad – qua moeilijk lopen – bij ons op de eerste plaats. Maar daar staat wel iets tegenover: de machtige rotsen! Hier en daar is het goed opletten omdat het niet direct duidelijk is waar het ‘pad’ is. Maar na enig zoeken lukt het dan omdat je dan een wandelaar ziet opdagen waar jezelf heen moet. Tot aan het einde blijft het moeilijk lopen. Ook het lopen vraagt veel inspanning omdat regelmatig over (grote) keien geklommen moet worden. Heel inspannend! Regelmatig steek je de barranco over om aan de overzijde te gaan lopen. Hier en daar hoor je ook het water dat door de barranco loopt. Twee kleine watervalletjes waren nog te zien ondanks het feit dat het vrij lang droog was geweest. Halverwege de route, zo schatten wij in, is er nog een hek in de route. Waarschijnlijk bedoeld om – bij slecht weer – de route af te sluiten.

Aan het eind, waar het keienstrand is, kan nog gezwommen worden (bij weinig zeegang). Op de aanlegsteiger is een klein trapje met daaronder een zwemtrap. Niet ongevaarlijk als de zee onrustig is! De laatste boot gaat om ca. 16.30 en is niet altijd op tijd (2x gelopen en 2x te laat!). De bootreis gaat niet direct naar Los Gigantes. Eerst een stuk richting Teno (voor het zien van dolfijnen) en dan weer langs de kust terug. Wanneer we aankomen in de haven van Los Gigantes hebben we, ondanks onze moeheid, een voldaan gevoel.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436 parkeerplaats bij Masca
Lengte:
5 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
600 meter (omlaag)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Bij waypoint Masca eventueel tickets kopen voor de boot naar Los Gigantes OF in Los Gigantes en eventueel een taxi nemen

Gewandeld:
11/12/2009
Verbindingen:

Masca
Bus: Santiago del Teide. Vanaf Santiago del Teide is het mogelijk over te stappen op een mini-bus richting Masca. Op de terugweg kan bus vol zijn. Dan alsnog taxi bellen/nemen.
Auto: Auto: (P): Masca; uiterlijk 10 uur aanwezig (voldoende parkeerplaats)

Los Gigantes
Bus: Calle El Hibisco, waypoint BusLosGig, lijnen 325,462,473,477 en 493, halte 7228
Auto: bij haven Los Gigantes (op tijd) of bij busstation (heel vroeg!; waypoint BusLosGig