5.05 El Palmar RW1 (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Prachtige wandeling in wonderschone omgeving!
Vertrekpunt in de nabijheid van de toegangsweg naar Teno Alto/Los Bailaderos waar parkeerruimte én een bushalte is. Kort gedeelte asfalt dat overgaat in een pad. Steken de TF-436 over (daar is een bushalte) en gaan een weg op die uitsluitend bestemd is voor agrarisch verkeer. Houden rechts aan en komen op een 4×4/onverharde weg. Aan het eind gaan we rechtsaf een pad op dat ons leidt naar Mirador de Baracán. Heel mooi.

Bij de Mirador de Baracán komen we op de bewegwijzerde route. Even langs de TF-436, oversteken en dan een trap omhoog. Gaan nu over de bergkam lopen. Adembenemende uitzichten vanwege het zeer fraaie weer. Bij het 1e ‘kruispunt’ gaan we naar beneden richting Las Portelas. Steken 2x de TF-436 over (bushalte bij ‘speeltuintje’) en gaan nu – via een pad – richting Las Lagunetas. Komen nu op een verharde weg. Het lijkt of de wereld heeft ‘stilgestaan’ . Heel bijzonder!

Even vóór de ronding in El Palmar staat aan de linkerkant de kerk. Daar kun je ook ‘binnen’ door. Bij de ronding en waar je de TF-436 ‘schampt’ is ook een bushalte. Wij gaan nog even via een weg die parallel loopt met de TF-436. Vrijwel geen verkeer.
Het is mogelijk nog een extra rondje te maken naar de Montaña Del Palmar ( conform route aanduiding 1.4 km).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-436, waypoint BusElPalmarTF436
Lengte:
8.4 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen en wandelstokken

Gewandeld:
14/02/2018
Verbindingen:

El Palmar
Bus: TF-436, waypoint BusElPalmarTF436, lijnen 355 en 366, haltes 4546 en 4565.
(Lijn 355 gaat vanaf Buenavista del Norte naar Santiago del Teide OF tot Masca. Later moet dan alsnog in Masca de bus naar Santiago del Teide genomen worden mét het risico dat de bus vol is; taxi (laten) bellen is dan noodzakelijk)
Auto: idem