5.04 Buenavista del Norte RW1 (TF-445)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

(Zeer) lichte en mooie wandeling. ‘Geboren’ uit een verkenningstocht naar een alternatief voor ‘minder asfalt’ voor wandeling 5.18 (Buenavista del Norte – Teno/El Palmar – Teno). Vertrekpunt waypoint TF-445 Buenavista. Voldoende parkeerruimte. We gaan een onverharde weg op en dan komen we  – zo lijkt het – bij een privéterrein. Uitdrukkelijk gevraagd maar dáár loopt de Camino door en bij een deur (waypoint 5.04 deur haakje omhoog) die weinig doorloopruimte biedt, komen we – na ca. 50 meter – op een smal pad. We kunnen ons óók aan de buis ‘vasthouden’.

Op vrijwel alle ‘kruispunten’ houden we rechts aan. Dat brengt ons op een ‘mountainbike’ pad. Op een aantal punten zijn pallets geplaatst voor het maken van een sprong met de fiets. Deze pallets maken het ons gemakkelijker moeilijke punten te passeren.
Bij waypoint 5.04 doodloper loopt het pad door (is op oude kaarten aangeduid als Camino) maar verderop volledig dichtgegroeid. Niet ongewoon in dit gebied. We waren op een steenworpafstand verwijderd van een ‘aansluiting’!

De ‘terug’ weg is een Camino die hier nog goed begaanbaar is. Op de OSM zelfs vermeld als ‘onverharde’ weg! We lopen in een prachtig gebied. In het voorjaar zijn de vele bloemen een lust voor het oog. Daarom aantrekkelijk in deze periode te wandelen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-445, waypoint TF-445 Buenavista
Lengte:
3.3 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet in de week-enden (vanwege mountainbike pad).

Gewandeld:
28/03/2018
Verbindingen:

Buenavista del Norte TF-445
Bus: geen (ca. 1 km van busstation; donderdag t/m zondag verbinding naar Punta del Teno vanaf 10.00 uur, geen halte gezien)
Auto: TF-445, waypoint TF-445 Buenavista