4.64 La Quinta ht

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, licht (qua hoogteverschil) en fraai!
Vertrekpunt is de parkeerplaats bij de kerk, waypoint La Quinta. Voldoende parkeerplaats wanneer op tijd vertrokken wordt.
Vooraf als (korte) rondwandeling voorbereid maar bij waypoint 4.64 afgesloten wordt ons de toegang – in vele talen – ontzegd ondanks het feit dat er sprake is van een Camino de Los Picos. O.i. een illegale afsluiting. Op andere punten nog een poging gewaagd maar ook daar hetzelfde verbodsbord!

Volgen nu een bewegwijzerde route waarvan de merktekens sterk verbleekt zijn. Kortom geen onderhoud! Gaan door een aantal barranco’s waarbij het hebben van stapzekerheid belangrijk is.
Wijken van de bewegwijzering af waar een pad op de OSM-kaart ingetekend staat. Het begin is wat onduidelijk maar na een aantal meters is er een duidelijk (gemaakt?) pad te onderscheiden.
Heel fraaie vergezichten op o.a. de kustlijn.

Zijn doorgelopen tot waypoint 4.64 pad? waar o.i. het pad minder duidelijk begon te worden. Dáár zijn we teruggekeerd. Het lijkt erop dat het pad naar de barranquillo Valdés erg (te?) stijl naar beneden gaat. Op de Freizeitkarte wordt het als Alpine Trail (TF2) aangeduid. Meestal niet gemakkelijk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Quinta, waypoint La Quinta
Lengte:
2.8 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen (voor barranco’s).

Gewandeld:
04/01/2023
Verbindingen:

La Quinta
Bus: geen
Auto: La Quinta, waypoint La Quinta (afslag Taucho vanaf TF-82)