4.61 Taucho RW1 (TF-583)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai!
Vertrekken vanaf waypoint TF583 Taucho op het kruispunt richting Tijoco Alto (Barranco de Ye).
De uitgezette rondwandeling was een ‘controle’ op een onlangs gelopen wandeling die op internet was geplaatst.
Echter bij waypoint 461.1 is de weg met een hek inclusief hangslot afgesloten! Dit (extra) gedeelte is 1.7 km (h/t) en heeft een hoogteverschil van ca. 100 meter. Is niet in de afstand meegenomen!

In zo’n situatie bewijst de GPS zich! Een alternatieve route wordt gezocht en gevonden en daarmee komen we later op het tracé van de gelopen wandeling. Even later steken we een niet gemakkelijke barranco over en komen dan op een pad – langs een kunststof waterleidingbuis – dat de naam niet verdient. De kunststof buis is ons oriëntatiepunt maar bij een T-kruising van buizen is onze buis verdwenen. Lopen nu feitelijk op de GPS. Maar van een echt pad is geen sprake!

Als we afdalen naar de Barranco de Tejerea is er wel een duidelijk (oud) pad. Als we in de barranco zijn, komen we bij een groot rotsblok en daarachter/onder de barranco met een flink hoogteverschil. Zijn toen teruggekeerd.
Op 2 januari 2023 hebben wij het van de andere kant geprobeerd en zie daar we komen uit bij hetzelfde rotsblok. Naar boven is meestal gemakkelijker dan naar beneden maar we hebben nu – zittend en schuivend – óók de afstap naar beneden gemaakt.
Adviseren, desondanks, de route te lopen met de wijzers van de klok in vanaf waypoint 4.61 onverharde weg.
Op het punt waar we, vanaf de onverharde weg, richting de barranco staan wandelstenen. De OSM kaart geeft NIET de juiste ingang aan. Het pad naar beneden is, met de nodige voorzichtigheid, goed te lopen. Eenmaal in de barranco is het ook redelijk te doen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-583, waypoint TF583Taucho
Lengte:
6.5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Vanaf waypoint 4.61 onverharde weg met de wijzers mee van de klok lopen.
Stapzekerheid en bij barranco’s wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
12/12/2022
Verbindingen:

Taucho (TF-583)
Bus: geen
Auto: TF-82, richting Taucho (TF-583), waypoint TF583Taucho