4.60 Los Cristianos – Montaña de Guaza RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie maar middelzware wandeling. Bij de afdaling van de Mta de Guaza is het gebruik van wandelstokken belangrijk en stapzekerheid vereist. Zijn vertrokken vanaf de parkeerplaats waar veel campers staan opgesteld. Veel (gemaakte) paden lopen naar de kuststrook. Hebben twee uitstapjes gemaakt naar uitzichtpunten langs de kust.

Gaan eerst een ‘vervelend’ pad op. De eerste keer dat we dit pad gelopen hebben is ca. 12 jaar geleden. Niet veel veranderd maar wij wel! Hoe verder we komen hoe beter het pad/onverharde weg beloopbaar wordt. Hebben nog genoten van het uitzichtpunt bij waypoint 4.60.1. Als we de masten gepasseerd zijn gaat de onverharde weg over in een sterk dalend pad. Bij het waypoint TF-655 1.1 km wat we ca twaalf jaar geleden geplaatst hebben gaan we een duidelijk pad op.

Is een behoorlijk steile afdaling. Is het meest lastige deel van de wandeling omdat je niet overal houvast hebt. Eenmaal bij de hoogspanningsmast(en) loopt een ‘recht’ pad naar beneden. Heel apart omdat dit niet verwacht. Langs de TF-1 is een ‘gemaakt’ pad dat overgaat in een boulevardpad waarop we richting het busstation gaan. Bij het busstation waan je je in een heel andere wereld dan op de top van de Mta de Guaza!
Vanaf het busstation gaan we richting de kust. We hebben langs de kustlijn gelopen (bij vloed niet mogelijk) en zijn dan weer in de buurt van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida Juan Carlos I, waypoint Los Cristianos
Lengte:
10 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (voor afdaling Mta de Guaza), stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
28/11/2022
Verbindingen:

Los Cristianos
Bus: waypoint Busstation Los Cristianos
Auto: Avenida Juan Carlos I, waypoint Los Cristianos