4.59 Arona – Los Cristianos

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware wandeling in mooi gebied!
Vertrekpunt is de bushalte in Arona. In directe omgeving parkeerruimte én in de straat van de route. Ook is er een parkeerplaats op bijna 200 meter afstand van de bushalte (Avenida de la Constitutíon).
Lopen eerst parallel met de TF-51. Bij de Calle Real a Vento/Camino El Mojonita zou aan de overkant van de TF-51 de Camino Viejo de Adeje moeten beginnen maar het terrein is volledig omgaasd!
Gelukkig hebben wandelaars – aan de rechterzijde van de TF-51 – een pad ‘gemaakt’ dat uitkomt op deze Camino.

Bij waypoint 4.59 open doorgang is opnieuw een gebied – lang geleden? – omgaasd. Maar wandelaars hebben het pad vrij gemaakt! Waar we het gebied verlaten is het gaas op dat punt vrijwel volledig verdwenen. Lopen achter het Jungle park waar weinig of niets van te zien is. Via Chayofa komen we weer in de nabijheid van de TF-28. Bij waypoint 4.59 hotel staat een verbodsbord maar het terrein is volledig open!

Gaan nu deels parallel met de TF-28 en moeten dan uitkomen op de Vía Servicio, een parellelweg langs de TF-1, tussen Los Cristianos en Playa de las Americas. Op dat punt zijn werkzaamheden waarom we een klein ommetje moeten maken. Hadden vooraf een track uitgezet over het golfterrein van Playa de las Americas. Echter niet toegankelijk. Gelukkig loopt er wel een parallelvoetpad langs de TF-481/golfterrrein richting Los Cristianos.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida de la Constitutión, waypoint BusArona1
Lengte:
11.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
60 meter stijgen en ruim 600 meter dalen.
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/11/2022
Verbindingen:

Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutión
Auto: idem; zie tekst
Los Cristianos
Bus: waypoint Busstation Los Cristianos
Auto: niet verkend