4.57 Las Casas RW1 (Arona)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraaie, korte en lichte wandeling waarbij stapzekerheid ‘vereist’ is.
Vertrekken vanaf de bushalte aan de TF-51 Las Casas. Gaan de trap op om, op de boven de TF-51 gelegen weg (Calle Las Casas), op te gaan. Lopen daarna heel kort langs de TF-51 en gaan dan een pad op dat veel belopen wordt. Bij waypoint 4.57 doodloper geeft de OSM kaart een pad aan maar dat loopt dood (eigen ervaring) en wordt, aan de ondergrond te zien, niet meer gebruikt!
Rechtdoor gaat wel een ‘gemaakt’ pad wat uitkomt op de TF-51 bij waypoint Roque Imoque. Steken de weg over waar een onverharde weg begint. Maken een half rondje en komen dan bij een vervallen finca waar aan de achterkant een pad gaat dat door de fraaie Barranco del Rey gaat.

Een flinke daling én klim over een niet al te gemakkelijk pad. Eenmaal op hoogte sluit het pad later aan op de LAW GR 131. Nog een keer door dezelfde barranco maar deze daling en stijging is een stuk aangenamer. Daarna nog twee keer door een barranco en dan zijn we in Vento. Via de Calle Real a Venta (Calle Venta) gaan we richting TF-51, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint Bus Las Casas (Arona)
Lengte:
4 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid belangrijk.

Gewandeld:
07/11/2022
Verbindingen:

Las Casas (Arona)
Bus: waypoint Bus Las Casas (Arona), lijnen 342, 482 en 474, haltes 7952-7627.
Auto: idem