4.52 Las Galletas – Palm-Mar RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware wandeling langs fraaie kust én de terugweg met zicht op het bergmassief waaronder de Teide en de Conde.Vertrekpunt de bushalte bij Las Galletas waar ook parkeerruimte is. Bij de bushalte in Palm-Mar is ook voldoende plaats om te parkeren.
Bij ‘splitsing’ van de wandeling is de afstand vanaf Palm-Mar 9.1 km en vanaf Las Galletas tot aan de vuurtoren 12.4 km.
Het pad langs de kust is ‘zwaarder’ dan het pad in het ‘binnenland’. Met zwaarder bedoelen wij dat de begaanbaarheid van het kustpad niet altijd gemakkelijk is. Stapzekerheid is dan geen verkeerde eigenschap.

Gaan eerst door én ‘langs’ Las Galletas en komen dan op de ‘boulevard’ die langs het strand en de haven loopt. Maken een ‘afsnijder’ naar het Rode Kruis gebouw en vanaf dit punt lopen we tot aan Palm-Mar langs de kust. Passeren het meest zuidelijke punt van Tenerife en de vuurtoren. Naast de vuurtoren staat een gebouw (vroeger bewoond door ‘vuurtorenwachters’) dat mogelijk een restaurant wordt. We bevinden ons dan het gebied Malpaís de la Rasco. De info-panelen zijn (nog) leesbaar.

In Palm-Mar lopen we langs de fraaie boulevard en als we van de zee afgaan is er ‘direct’ een bushalte bij de rotonde. Hebben de inwendige mens versterkt bij waypoint 4.52.3 waar een restaurant is. De ondergrond van de terugweg is veel ‘aangenamer’ dan de kustweg. Bij waypoint 4.52.1 (met fraai uitzicht) kunnen we de 1e rondwandeling afsluiten.

Krijgen nu een ‘brede’ weg die langs het meest zuidelijke punt van Tenerife voert en aan het eind houden we links aan en gaan richting El Fraille. Lopen aan de ‘achterkant’ langs het dorp en bij het tankstation steken we de TF-66 over. Een onverharde weg tot aan de TF-652. Steken ook deze over en komen in de bebouwing en lopen langs het stadspark naar onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Calletas, waypoint BusGalletas
Lengte:
19.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

RW vanaf Palm-Mar 9.1 km; vanaf Las Galletas tot aan vuurtoren 12.4 km

Gewandeld:
05/01/2022
Verbindingen:

Las Galletas
Bus: TF-652, Avenida Fernando Salazar González bij waypoint BusGalletas, lijnen 415, 467, 470 en 486, haltes 7327-7302.
Auto: In nabijheid waypoint BusGalletas
Palm-Mar
Bus: Avenida de la Playa bij rotonde bij zee, waypoint BusPalm-Mar, lijn 468, halte 8100.
Auto: idem