4.50 Las Galletas RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte wandeling. Geen bijzondere wandeling ondanks het feit dat er ook mooie gedeelten in de wandeling zijn. De ‘nagelopen’ wandeling is ca. 6.4 kilometer maar we zijn ‘vastgelopen’ vanwege privéterrein dat weer in gebruik is genomen als ‘tuinbouwgebied’. Aan het eind van de Calle Zodiaco (Las Rosas) zou er een pad verder gaan. Dat is een brede onverharde weg geworden waaraan kortelings nog gewerkt is. Aan het eind was het pad/weg nog niet afgesloten maar men was druk bezig een groot perceel te bewerken dat reeds grotendeels was afgezet. Dát is de reden dat de Calle Arsenio Rodríquez  in de route is opgenomen. Prima om te wandelen maar qua omgeving onaantrekkelijk.

We zijn vertrokken vanaf de bushalte in de nabijheid van Ten Bel. We gaan door een aantrekkelijk gedeelte van Las Galletas en komen dan weer in ‘troosteloos’ gebied met fraai uitzicht op o.a. de Teide en de Conde.
Steken de TF-652 over en lopen dan ‘parallel’ met de TF-652 door Las Rosas. De digitale kaart geeft aan dat we op de Calle Arsenico Rodriquez komen maar voor de betreffende ‘uitgang’ is een muur gemetseld. Lopen door en zien dan een ‘opening’ die wel toegang geeft! Het is een tweebaansweg die betrekkelijk rustig is maar onaantrekkelijk – qua omgeving – om te lopen. Daar waar de tweebaansweg verlaten wordt, wordt het ietwat aangenamer. Passeren het ‘verbodsbordje’ om te wandelen en gaan dan de in de Barranco de las Galletas die ‘betond’ is. Komen weer op ‘open’ terrein en lopen deels parallel met de TF-66. Fraai uitzicht op het bergmassief.

Op het punt waar we de op de TF-66 komen is een breed voetpad dat langs het strand van Las Galletas gaat. Hebben de ‘havenpier’ heen- en weer gewandeld. Een mooi gedeelte! Zoveel als mogelijk verder langs de zee en daar we de zee verlaten zijn we dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Calletas, waypoint BusGalletas
Lengte:
7.8 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Minder dan 100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/12/2021
Verbindingen:

Las Galletas
Bus: TF-652, Avenida Fernando Salazar González bij waypoint BusGalletas, lijnen 415, 467, 470 en 486, haltes 7327-7302.
Auto: In nabijheid waypoint BusGalletas