4.48 Playa Paraiso – Marazul h/t (TF-47)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie wandeling. Stapzekerheid ‘vereist’ en wandelstokken (deels) aanbevolen. Middelzwaar vanwege afstand en delen van het pad.
Wij dalen af naar de zee en gaan dan door een diepe barranco via een uitstekend aangelegd pad. Komen weer op een ruime boulevard waar we kunnen genieten van ‘zeezicht’ en uitzicht op onder andere de (witte) Teide.

De stedenbouwkundigen zijn zo ‘verstandig’ geweest de boulevard aan de kust te situeren en de bebouwing etc. daarachter. Maar aan het eind van de Calle la Lava heeft de bebouwing het blijkbaar gewonnen van de kosten van aanleg van een boulevard. Heel jammer is dat: nu loop je langs en door bebouwing en kun je niet genieten van de kustlijn!
Maar waar de bebouwing eindigt komen we weer op een ‘ruw’ pad dat langs de kust gaat. Niet altijd even gemakkelijk omdat je barranco’s moet passeren.

Het grote hotelcomplex Marazul zien we liggen maar aan het eind is er een onoverbrugbare kloof ofwel de barranco las Moradas. Als er wel een ‘aansluiting’ gemaakt zou worden kun je met de bus terug maar nu moeten we lopen. Zoveel als mogelijk hebben we ‘alternatieven’ gekozen die ons verantwoord leken.
Zoals gebruikelijk is de terugweg weer heel anders dan de heenweg en hebben wij genoten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida Playa Paraiso, waypoint Playa Paraiso
Lengte:
13.1 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken (deels) aanbevolen én stapzekerheid.

Gewandeld:
08/12/2021
Verbindingen:

Playa Paraiso (TF-47)
Bus: Avenida Playa Paraiso, lijn 471, haltes 7716/7
Auto: waypoint Playa Paraiso