4.47 Playa Paraiso RW1 (TF-47)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Korte en lichte wandeling. Het tracé is echter op een aantal punten enigszins ‘vervelend’. Maar wat nog belangrijker is (of kan worden) dat in de 2e helft van de wandeling het uitgezette gedeelte niet kon worden bewandeld vanwege werkzaamheden. Het lijkt erop dat men bezig is een gebied bouwrijp te maken. Dat men hier al langere tijd gewerkt wordt blijkt uit een ‘nieuw’ pad dat door de (kleine) barranco gaat.

Vertrek is vanaf de Avenida Playa Paraiso in de directe nabijheid van de bushalte waar ook voldoende parkeerruimte is. Het eerste gedeelte is hetzelfde tracé als een deel van 4.46 El Puertito RW1 (TF-47). Hadden het plan een iets ander tracé te volgen maar vanwege hoogtevrees zijn we gestopt en hebben het ‘andere’ pad genomen wat ietwat minder hoogtevrees oplevert. Aangekomen bij waypoint 4.47 verbazen we ons over het landschap én de zee.

Gaan dan een niet gemakkelijk pad op maar eenmaal op de ‘bergrug’ gaat het gemakkelijker. Na ca. 500 meter zien we een hoog talud van een nieuwe weg (?) waar we o.i. ‘vastlopen’. Zijn dáárom een kleine barranco overgestoken om op een lager gelegen weg/pad te komen. Maar ook dit pad komt uit op de aan te leggen weg maar nu kunnen we vrij gemakkelijk op de weg komen. Kort volgen en dan gaan we rechtsaf een onverharde weg op. Het laatste gedeelte gaat conform ons vooropgezette plan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida Playa Paraiso, waypoint Playa Paraiso
Lengte:
4.4 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen, stapzekerheid en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
26/11/2021
Verbindingen:

Playa Paraiso (TF-47)
Bus: Avenida Playa Paraiso, lijn 471, haltes 7716/7
Auto: waypoint Playa Paraiso