4.46 El Puertito RW1 (TF-47)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling (met name de 1e helft) maar stapzekerheid is belangrijk en het hebben van geen hoogtevrees!
Het vinden van een parkeerplaats in El Puertito is een ‘treffer’ omdat de ‘oude’ parkeerplaats afgesloten is. Het kán ook te maken hebben dat wij – tegen onze gewoonte in – op een zaterdag gewandeld hebben. Hebben daarom een alternatief vertrekpunt waar zowel parkeerplaats als een bushalte is (waypoint Playa Paraiso).

Wij zijn vertrokken vanaf onze ‘toevalstreffer’ in El Puertito. Heel bijzonder dat je door het pittoreske dorp loopt op een smal pad dat langs de zee gaat. Wat als ‘pad’ op de OSM-kaart is ‘aangegeven’ is meestentijds ‘gemaakt’ door wandelaars. Niet altijd even fijn om te lopen. Met name het gedeelte dat langs een muur gaat kan voor hoogtevrees zorgen! Gelukkig kunnen we aan het eind overstappen op een onverharde weg die weer overgaat in een pad. Bij het oversteken van de Barranquillo El Majano moeten we rechts aanhouden! Nog even en dan steken we de ‘toegangsweg’ naar El Puertito over en komen op de Avenida Playa Paraiso waar voldoende parkeerruimte én een bushalte is.

Bij de zee steken we een diepe barranco over en even later komen we in een bijzonder gedeelte. Heel veel onderkomens zijn gebouwd in allerlei vormen en maten en waar welstandstoezicht een onbekend verschijnsel is! Het laatste stuk van de wandeling is een vervelende daling richting de ‘boulevard’ van El Puertito. Genieten nog even van de vele vissersscheepjes!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Puertito, waypoint El Puertito OF waypoint Playa Paraiso
Lengte:
5.3 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen, stapzekerheid en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
20/11/2021
Verbindingen:

El Puertito (TF-47)
Bus: Avenida Playa Paraiso, lijn 471, haltes 7716/7 (zie opmerking inleiding)
Auto: in nabijheid waypoint El Puertito OF waypoint Playa Paraiso