4.45 Costa Del Silencio RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooi, afwisselend en middelzwaar.
Vertrekpunt vanaf Calle Aquiles waar voldoende parkeerplaats is. Wij hebben mét de wijzers van de klok mee gelopen. Het 1e gedeelte van de wandeling dat we langs de ‘bebouwing’ van Las Galletas hebben gelopen staat in contrast met de bebouwing van Amarilla Golf. Jammer dat de gemeente klaarblijkelijk weinig doet aan ‘verwaarlozing’ van de ‘omgeving’.

We hebben een rondje gemaakt over twee heuvels en hebben als 1e de laagste genomen niet wetende dat er een pad van de ene heuvel naar de ander gaat. Het pad naar beneden vanaf de 2e heuvel is niet gemakkelijk begaanbaar: veel losse stenen en een ‘straffe’ daling! Andersom is mogelijk gemakkelijker.
In Amarilla Golf lopen we langs fraaie bebouwing.  Ter hoogte van de grote jachthaven gaan we richting de kust.
Bij de jachthaven is het ook mogelijk een pad te nemen dat dichter bij de kust ligt.

Even voorbij de jachthaven móeten we een half rondje maken (in 2010 was het nog mogelijk de kust te blijven volgen). Bij waypoint 4.45 sloot ‘vroeger’ het pad aan! Het lopen langs de kust is niet (altijd) gemakkelijk maar het ‘zeegezicht’ vergoedt veel zo niet alles!
Het laatste stuk van de wandeling gaat via Montaña Amarilla. Mooi uitzicht maar je kúnt op de weg ernaar toe last van ‘hoogtevrees’ krijgen. Maar er zijn genoeg paden ‘beneden’ om naar de eindbestemming te gaan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Costa Del Silencio, Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio
Lengte:
10.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Als het rondje over de twee heuvels genomen wordt: wandelstokken ‘vereist’ en stapzekerheid.

Gewandeld:
11/02/2020
Verbindingen:

Costa Del Silencio
Bus: geen
Auto: Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio