4.43 La Caleta RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer lichte en fraaie wandeling.
Vertrekpunt de bushalte aan de Avenida de Guadalupe. In de directe nabijheid voldoende parkeerplaats. Wij hebben de wandeling mét de wijzers van de klok gelopen maar adviseren tégen de wijzers van de klok te lopen. De brede – onverharde – weg is de bewegwijzerde route SL TF-71. Ligt zélf niet zo mooi in het landschap maar het uitzicht op de bergen is prachtig. Loop je de route andersom heb je – op de terugweg – geen uitzicht op de bergen maar op de bebouwing.

De ‘heen’ weg is een ‘gemaakt’ pad door wandelaars maar het tracé is goed te onderscheiden vanwege o.a. het kleurverschil. Ligt fraai in het landschap. Verwacht je eigenlijk niet in La Caleta!
Ook de ‘aansluiting’ met de bewegwijzerde SL-route is o.i. een ‘gemaakt’ pad. Hebben nog een kort uitstapje gemaakt maar toen een ‘bouwsel’ in zicht kwam ‘versperde’ de eigenaar met twee honden de ‘doorgang’. Waren niet welkom!

Bijna aan het eind van de route staat nog een ‘kruis’ monument. We zijn nu bijna bij het begin van de bewegwijzerde route. Zowel een Ermita als de kerk van San Sebastián liggen aan een groot plein waar ook het begin is van de SL-route.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Caleta, Avenida de Guadalupe waypoint BusLaCaleta La Enramada
Lengte:
3.1 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
Bijna 100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
27/01/2020
Verbindingen:

La Caleta
Bus: Avenida de Guadalupe, lijn 467, haltes 7158/7162, waypoint BusLaCaleta La Enramada
Auto: idem