4.42 La Caleta RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en afwisselende wandeling.
Vertrekpunt is Avenida de Los Acantilados in La Caleta, waypoint BusLaCaleta. Bij de bushalte is voldoende parkeerruimte.
Als van waypunt BusLaCaleta La Enramada wordt vertrokken is de wandeling ca. 2.5 km korter maar mis je de ‘strand’ wandeling!
Het eerste gedeelte lopen we langs de kust maar na ca. 1.5 km gaan we linksaf het ‘binnenland’ in en zetten koers richting Adeje. D.i. de SL TF-71-route ofwel de Camino Virgin de la Encarnación (vanaf San Sebastián). Wel merktekens gezien maar geen richtingbordjes!.
Hebben voortdurend ‘uitzicht’ op de Roques del Conde.

Bij Fañabé gaan we over de TF-1 en lopen daarna door de bebouwing. Aan het eind komen we op een asfaltweg (alleen bestemmingsverkeer toegestaan ?) die vrij langzaam stijgt. Waar de Camino Viejo de Adeje opgaan is het eerste begin niet goed zichtbaar. Maar als we de ‘buis’ zijn gepasseerd zien we een duidelijk pad. Niet altijd gemakkelijk te lopen vanwege o.a. scherpe cactussen. In de nabijheid van waypoint 4.42 spreken de kaarten van het gebied elkaar tegen. Bij wandeling 4.39 (Adeje RW2) zijn we vanaf de andere kant ‘vastgelopen’. Vinden het vreemd dat de Camino Viejo de Adeje feitelijk ‘verdwijnt’.

Wij volgen een lastig pad (volgens officiële wegenkaart van Garmin een ‘onverharde’ weg!). Over het tracé bestaat geen twijfel  maar waar we bij de Barranco del Agua zijn moeten we ‘vertrouwen’ op de GPS en het ingetekende pad. Dat is de reden waarom wij het waypoint LastigPunt 4.42 Bco del Agua hebben geplaatst. Maar het pad wordt weer duidelijk zichtbaar en dan zijn we dichtbij een onverharde weg die ons langs de bananen leidt.

Maken nog een kort uitstapje langs de Barranco Del Infierno. De onverharde weg gaat over in een lastig pad. Hebben we niet tot het eind gevolgd! Gaan weer terug en in Adeje lopen we weer door het dorp en gaan langzamerhand weer ‘kustwaarts’. Steken de TF-1 over en gaan dan een ‘weg’ op die parallel met de rijbaan loopt. Daar móeten we naar beneden wat onmogelijk lijkt. Maar het kán toch heel goed als we dichterbij komen! Tot aan waypoint BusLaCaleta La Enramada lopen we door ‘open’ gebied. Daarna gaan we weer genieten van de kust en de zee tot aan ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Caleta, Avenida de Los Acantilados, waypoint BusLaCaleta
Lengte:
15.6 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
14/01/2020
Verbindingen:

La Caleta
Bus: Avenida de Los Acantilados, lijnen 448/467, haltes 7160/8132, waypoint BusLaCaleta
Auto: idem
La Caleta
Bus: Avenida de Guadalupe, lijn 467, haltes 7158/7162, waypoint BusLaCaleta La Enramada
Auto: idem