4.41 Torviscas Alto RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar. Geen hoogtevrees, stapzekerheid en wandelstokken. In 2010 hebben wij de wandeling 4.06 Adeje – San Eugenio gelopen. Nu hebben we twee rondwandelingen gemaakt die vertrekken vanaf waypoint trap C/Andorra aan het eind van de bebouwing van Torviscas Alto.

Kiezen ervoor eerst de Camino Viejo de Adeje te ‘vervolgen’ (komt vanaf Arona TF-51; 4.08 San Eugenio – Arona). Bij het begin (bij de TF-51) staat een ‘bord’ maar is (helaas) ook het laatste bord! Jammer dat de Camino niet bewegwijzerd is.
Het begin is een ‘pad’ maar gaat later over in een onverharde weg. Bij de ‘kruising’ houden we links en even later komen we op een geasfalteerde weg. Als we de weg verlaten komen we (weer?) op de Camino Viejo de Adeje. Het eerste stuk is minder duidelijk (een aantal keren gelopen) maar eenmaal bij de ‘buis’ ‘komt het pad duidelijk tevoorschijn. Een groot gedeelte van de Camino gaat langs deze waterleidingbuis.

Daar we de Camino (?) verlaten begint een onduidelijke weg. Al jaren niet meer in gebruik maar met hulp van de GPS is het tracé goed te volgen. Wij zijn bij waypoint 4.41 keerpunt op de waterleiding gaan lopen.
Het pad/de weg loopt nog door. Niet ‘gecontroleerd’ op verderop een betere opgang is. De OSM-kaart geeft een onjuist keerpunt aan. De bovenkant van de waterleiding is ca. 70-80 centimeter. Op een aantal punten is er geen ‘bedekking’ en struiken versmallen de doorgang. Daarom is het van belang geen hoogtevrees te hebben en stapzeker te zijn.
NB: In 2023 de melding ontvangen dat ca. 300 meter vóór het waypoint 4.41 keerpunt het pad overwoekerd en sterk geërodeerd is.

Ca. 100 meter VOOR waypoint LastigPunt 4.41 gaan we van de waterleiding af en gaan we er naast lopen. Met name dit gedeelte is lastig. Eén van de redenen is dat we ook een barranco moeten oversteken. Vanaf dit waypoint  kunnen we naast de waterleiding blijven lopen. Met name bij twee ‘overstorten’ is het van belang goed op te letten. Het kostte ons enige moeite bij de 2e overstort aan de andere kant van het ‘kanaal’ te komen en vervolgens na een aantal meters opnieuw ‘terug’ te komen.
Bijna aan het eind steken we nog tweemaal de waterleiding over maar daar is een ‘vlonder’ gemaakt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Calle Andorra, waypoint trap C/Andorra
Lengte:
11 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
270 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees (niet wandelen!!), stapzekerheid en wandelstokken.

Gewandeld:
02/12/2019
Verbindingen:

Torviscas Alto
Bus: geen
Auto: Calle Andorra, waypoint trap C/Andorra