4.40 Torviscas Alto RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie lichte/middelzware wandeling. Stapzekerheid is belangrijk!
In 2010 hebben wij de wandeling 4.06 Adeje – San Eugenio gelopen. Nu hebben we twee rondwandelingen gemaakt die vertrekken vanaf waypoint trap C/Andorra aan het eind van de bebouwing van Torviscas Alto.

Kiezen ervoor eerst de Camino Viejo de Adeje te ‘vervolgen’ (komt vanaf Arona TF-51; 4.08 San Eugenio – Arona). Bij het begin (bij de TF-51) staat een ‘bord’ maar is (helaas) ook het laatste bord! Jammer dat de Camino niet bewegwijzerd is.
Het begin is een ‘pad’ maar gaat later over in een onverharde weg. Bij de ‘kruising’ houden we rechts aan. Het ‘lijkt’ alsof het pad ‘stopt’ maar we moeten even een aantal meters de barranco in. Aan de overkant tekent zich een pad af dat ons leidt naar de ‘waterleiding’.

Bij de waterleiding kunnen we vrijwel geheel naast de waterleiding lopen. Bij twee ‘overstorten’ is het van belang goed op te letten. Het kostte ons enige moeite bij de 2e overstort aan de andere kant van het ‘kanaal’ te komen en vervolgens na een aantal meters opnieuw ‘terug’ te komen. Deze punten kúnnen de wandeling middelzwaar maken!
Bijna aan het eind steken we nog tweemaal de waterleiding over maar daar is een ‘vlonder’ gemaakt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Calle Andorra, waypoint trap C/Andorra
Lengte:
5.9 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
160 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken.

Gewandeld:
02/12/2019
Verbindingen:

Torviscas Alto
Bus: geen
Auto: Calle Andorra, waypoint trap C/Andorra