4.38 Barranco Ye RW1 (TF-585)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai!
Vertrekken vanaf de kruising TF-585 richting Taucho via Barranco Ye. Eerst over asfalt (dalen en stijgen) en komen dan op een onverharde weg die ook flink stijgt. Mooie uitzichten.

Aan de ondergrond is te zien dat hier meer gewandeld wordt! Als we de onverharde weg verlaten is het van belang goed op te letten. Er gaat een duidelijk pad de barranco de Ye/Tejerea in maar het begin van het pad is niet duidelijk zichtbaar. Maar wandelstenen wijzen ons óók de weg. Als we weer ‘op hoogte’ zijn is het pad ‘weg’ maar het kost weinig moeite het ingetekende pad op de OSM-kaart te volgen. Komen aan het eind op een onverharde weg (waypoint 4.37) en houden links aan.

Tot aan waypoint Tijoco Alto hebben we deze route meerdere malen gelopen. Het blijft mooi!
Even voorbij dit waypoint gaan we met een ‘scherpe’ bocht linksaf en komen op een duidelijk pad. We wijken ietwat van de route af (de ‘onverharde’ weg loopt door) maar hebben dan minder hoogte verschil te overbruggen. Bij de T-kruising gaan we rechtsaf en volgen een ‘waterleiding’. Op het punt waar we ‘afwijken’ gaan we een pad naar beneden en aan het eind gaan we rechtsaf een onverharde weg op.
Het laatste stuk van de wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-585, waypoint BarrancoYE TF-585.
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
375 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
04/11/2019
Verbindingen:

Barranco Ye (TF-585)
Bus: geen
Auto: TF 82, richting Tijoco Alto (TF 585), waypoint Barranco Ye TF-585