4.37 Tijoco Alto RW4 (TF-585)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie en zware wandeling.
Het beginpunt van deze wandeling is uitsluitend met de auto te bereiken. Parkeren bij waypoint TF585TijocoA. We gaan na korte tijd door de Barranquillo Del Agua. Barranquillo is een verkleinwoord van Barranco maar wij vinden het een flinke Barranco! We gaan rechtsaf en krijgen nu een pad (met wandelstenen en witte stippen) die grotendeels over rotsen en de bergkam gaat. Niet gemakkelijk beloopbaar!

Als we de ‘rotsen’ verlaten komen we op een kruimelig pad. Een groot deel van de route gaat over ‘losse’ stenen. Dáárom is stapzekerheid van belang. De route wijst zich – in het algemeen – vanzelf maar bij ‘rotsen’ is het altijd goed opletten waar het pad feitelijk loopt. De uitzichten zijn heel mooi! Komen heel dicht bij de Barranco de Erques maar bij het pad dat naar de oversteek van de Barranco gaat (wandeling 1.56 Vera de Erques RW3) houden we rechts aan. We verlaten de onverharde weg en komen dan weer op een pad. Langs het pad is een ‘open’ waterleiding. Deze open waterleidingen beginnen schaars te worden. En nu zie je dat in de plaats van metalen buizen of open waterleidingen kunststofbuizen worden gelegd.

Steken bij een rust(?)punt met een aantal oude stoelen de waterleiding (Tubería) over en komen dan weer op een oude vervallen onverharde weg. Hier en daar staan nog restanten van finca’s . Bij waypoint 4.37 splitst zich een ‘gemaakt’ pad af. (zie wandeling 4.38 Barranco Ye TF-585 RW1).
Even later steken we voor de 2e keer dezelfde Tubería over. In Tijoco Alto gaan we ‘achterlangs’ de huizen en zijn dan heel dichtbij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-585, waypoint TF585TijocoA
Lengte:
10.7 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en stapzekerheid.

Gewandeld:
23/03/2019
Verbindingen:

Tijoco Alto (TF-585)
Bus: geen verbinding
Auto: TF 82, richting Tijoco Alto (TF 585) parkeren bij waypoint TF585TijocoA