4.36 La Guargacho RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In het gebied tussen Costa Del Silencio en Golf Del Sur zijn heel veel wandelpaden (gemaakt). Met name vanuit Las Galletas en Costa Del Silencio wordt veel gewandeld. Lichte en fraaie (omgevings)wandeling. Wij hebben drie wandelingen samengesteld wetende dat, voor o.a. de overwinteraars, dit een heel kleine bloemlezing is. Wind is niet ongebruikelijk en schaduwplekken zijn er weinig of niet.

Vertrekpunt La Guarchigo aan de TF-652, waypoint BusLaGuargachoTF652. Voldoende parkeerplaats. Vanaf de bushalte gaan we de 1e weg rechts (Camino Los Archiles) en nemen de 1e (onverharde) weg rechts. Aan het begin staat een heel oud bord over ‘prohibido paseo’. Wij hebben in het hele gebied geen enkele ‘agrarische’ activiteit kunnen ontdekken. Wel is de ‘onverharde’ weg afgesloten met een hek! Wij hebben daarbij altijd het idee dat er een bouwwerk is dankzij de camino en dat deze vervolgens wordt afgesloten. Wellicht dat het ‘achteraf’ verstandiger was geweest de 2e weg rechts te nemen bij het sportcomplex.

Omdat het terrein goed begaanbaar is gaan we ietwat linksaf en lopen langs de ‘cactus’ afscheiding en komen verderop weer op het pad/onverharde weg. Maken nog een uitstapje naar een afgraving! Wanneer we op de Pista komen gaan we linksaf richting Golf Del Sur. Waar we de Pista verlaten lopen we parallel met Amarilla Golf. Is een goed te volgen pad maar vlak voor onze eindbestemming is het pad feitelijk verdwenen. Maar het terrein maakt het gemakkelijk de ‘lijn’ van de GPS te volgen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Guargacho (TF-652), waypoint BusLaGuargachoTF652
Lengte:
7.1 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Verbindingen:

La Guargacho (TF-652)
Bus: waypoint BusLaGuargachoTF652, halte bij de kerk (lijnen 415, 468, 467en 486)
Auto: idem

Costa Del Silencio
Bus: geen
Auto: Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio