4.36 La Guargacho RW2 (TF-652)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en aangename wandeling.
Vertrekpunt La Guargacho aan de TF-652, waypoint BusLaGuargachoTF652. Voldoende parkeerplaats. Vanaf de bushalte gaan we de 1e weg rechts (Camino Los Archiles)en maken een rondje bij het sportcomplex. De 1e (onverharde) weg rechts loopt feitelijk dood (2017) ofwel is (ten onrechte/illegaal?) afgesloten door bewoners aan de Camino. In 2022 nog een keer geprobeerd maar de ‘prik’ struiken zijn over een groot oppervlak geplant én gegroeid. Ook het pad in de nabijheid van het sportcomplex is ‘weg’! Dat is de reden dat wij twee (nieuwe)  rondwandelingen hebben samengesteld op basis van een aantal wandelingen in dit gebied. De OSM-kaart is niet meer up-to-date!

In het eerste gedeelte van de wandeling houden we ‘rechts’ aan. Maken nog een uitstapje naar de afgraving die kennelijk buiten gebruik is. Bij waypoint 4.54 afgraving is het uitzicht mooi.
Komen op een ‘rechte’ Pista. Bij Golf Del Sur gaan we parallel lopen met Amarilla Golf. Later gaan we langs kassen. Wij gaan linksaf en komen dan langzamerhand op ‘eigen’ gemaakte paden. Vanaf de afgraving houden we óók- zoveel als mogelijk – rechts aan. Aan het eind gaan we vóór het sportcomplex linksaf en komen dan weer uit op de TF-652 in de nabijheid van de bushalte.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Guargacho (TF-652), waypoint BusLaGuargachoTF652
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/01/2022
Verbindingen:

La Guargacho (TF-652)
Bus: waypoint BusLaGuargachoTF652, halte bij de kerk (lijnen 415, 468, 467en 486)
Auto: idem
Costa Del Silencio
Bus: geen
Auto: Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio