4.35 La Guargacho RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In het gebied tussen Costa Del Silencio en Golf Del Sur zijn heel veel wandelpaden (gemaakt). Met name vanuit Las Galletas en Costa Del Silencio wordt veel gewandeld. Lichte en fraaie (omgevings)wandeling. Wij hebben drie wandelingen samengesteld wetende dat, voor o.a. de overwinteraars, dit een heel kleine bloemlezing is. Wind is niet ongebruikelijk en schaduwplekken zijn er weinig of niet.

Vertrekpunt La Guargacho aan de TF-652, waypoint BusLaGuargachoTF652. Voldoende parkeerplaats. Vanaf de bushalte gaan we de 1e weg rechts (Camino Los Archiles) en nemen de 1e (onverharde) weg rechts. Aan het begin staat een heel oud bord over ‘prohibido paseo’.W ij hebben in het hele gebied geen enkele ‘agrarische’ activiteit kunnen ontdekken. Wel is de ‘onverharde’ weg afgesloten met een hek! Wij hebben daarbij altijd het idee dat er een bouwwerk is dankzij de camino en dat deze vervolgens wordt afgesloten. Omdat het terrein goed begaanbaar is gaan we ietwat linksaf, lopen langs/achter de ‘cactus’ afscheiding, en komen verderop weer op het pad/onverharde weg.

Wellicht dat het ‘achteraf’ verstandiger was geweest de 2e weg rechts te nemen bij het sportcomplex. Maken nog een uitstapje naar een afgraving! Gaan steeds meer richting zee en bij waypoint AlternRots2 kijken we of het pad langs de zee kunnen nemen. Helaas (weer) niet en daarom gaan we één verdieping hoger en komen dan langs het eind van het ‘zee’ pad bij waypoint AlternRots1.

Het gedeelte langs de kust is een fraai gedeelte. Mooi zicht op onder meer de kustlijn. Komen nog langs een ‘camping’ (!) en gaan even later links. Bij de ‘T-kruising’ gaan we rechts en lopen dan parallel met Amarilla Golf. Is een goed te volgen pad maar vlak voor onze eindbestemming is het pad feitelijk verdwenen. Maar het terrein maakt het gemakkelijk de ‘lijn’ van de GPS te volgen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Guargacho (TF-652), waypoint BusLaGuargachoTF652
Lengte:
11.3 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
275 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/01/2017
Verbindingen:

La Guargacho(TF-652)
Bus: waypoint BusLaGuargachoTF652, halte bij de kerk (lijnen 415, 468, 467en 486)
Auto: idem

Costa Del Silencio
Bus: geen
Auto: Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio