4.35 La Guargacho RW1 (TF-652)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraaie (omgevings) wandeling.
Vertrekpunt La Guargacho aan de TF-652, waypoint BusLaGuargachoTF652. Voldoende parkeerplaats. Vanaf de bushalte gaan we de 1e weg rechts (Camino Los Archiles). De 1e (onverharde) weg rechts loopt feitelijk dood (2017) ofwel is (ten onrechte?) moedwillig afgesloten door bewoners aan de Camino. In 2022 nog een keer geprobeerd maar de ‘prik’ struiken zijn over een groot oppervlak geplant én inmiddels doorgegroeid. Ook het pad in de nabijheid van het sportcomplex is ‘weg’! Dat is de reden dat wij twee (nieuwe) rondwandelingen hebben samengesteld op basis van een aantal wandelingen in dit gebied. De OSM-kaart is niet meer up-to-date!

We gaan in een ‘rechte’ lijn richting Costa Del Silencio en houden zoveel mogelijk ‘rechts’ aan. Maken in het begin een uitstapje naar een afgraving! Komen steeds dichter bij de zee en bij waypoint AlternRots2 kijken we of het pad langs de zee (niet gemakkelijk) kunnen nemen. Helaas (weer) niet en daarom gaan we één verdieping hoger en komen dan langs het eind van het ‘zee’ pad bij waypoint AlternRots1.

Het gedeelte langs de kust is een fraai gedeelte. Mooi zicht op onder meer de kustlijn. Komen nog langs een ‘camping’ (!) en gaan even later links. Bij de ‘T-kruising’ gaan we rechts en lopen dan parallel met Amarilla Golf. Later gaan we langs kassen. Wij gaan linksaf en komen dan langzamerhand op ‘eigen’ gemaakte paden. Als we in de buurt van de afgraving zijn kan gekozen worden om rechtsaf te gaan of nog een ommetje van 2.5 km te nemen.
Op de terugweg gaan we vóór het sportcomplex linksaf en komen dan weer uit op de TF-652 in de nabijheid van de bushalte.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Guargacho (TF-652), waypoint BusLaGuargachoTF652
Lengte:
15.2 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/01/2017
Verbindingen:

La Guargacho(TF-652)
Bus: waypoint BusLaGuargachoTF652, halte bij de kerk (lijnen 415, 468, 467en 486)
Auto: idem
Costa Del Silencio
Bus: geen
Auto: Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio